Патриотичният фронт няма да подкрепи договора с банките - посредници

Патриотичният фронт няма да подкрепи ратификацията на договора с четирите международни банки, които да посредничат за теглене на нов заем от 8 млрд. евро до 2017 г. Това съобщи съпредседателят на парламентарната група Валери Симеонов от парламентарната трибуна. Той обаче не поясни дали депутатите от групата ще гласуват "против", ще се въздържат или няма да участват в гласуването. 

Симеонов упрекна правителството, че не е провело разяснителна кампания и въпреки че нуждата от нов заем е безспорна, в обществото и в симпатизантите на Фронта преобладава отрицателното мнение. 

Симеонов зададе въпросите на симпатизанти, останали без отговор - защо не се търси начин за по-голяма събираемост на приходите чрез засилване на борбата с контрабандата, защо липсват действия за наказание на виновните за кризата в КТБ, ще се търси ли отговорност от предишни правителства за размера на дълга, ще бъде ли потърсена отговорност от виновните за състоянието на енергетиката, ще има ли облекчения и стимули за малкия и средния бизнес. 

Той попита и защо нуждата от такъв заем не е била предвидена при формирането на правителството и съставянето на програмата му. Патриотичният фронт подкрепя програмата на кабинета, увери Симеонов.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини