Японците луднаха по „Брала мома къпини“/видео/

Една от най-забавните песни от българския фолклор направо влуди японците. В страната на изгряващото слънце „Брала мома къпини“ звучи буквално от всяка тонколона напоследък. Песента в японския й прочит е дело на крайно интересната банда „Пирамидос“/Pyramidos/. Освен, че свирят испански ритми, музикантите от край време си падат и по балканския турбофолк. В репертоара си имат дори емблематичната за близкото минало по нашите ширини песен “Мастика“. Със сигурност нито един балканец не може да забрави трелите, които се носеха само преди около 10-15 години от всяко българско кръчме „...ооо ма-стика, ма-стика...“. Пирамидите пеят и емблематичните „Бубамара“ , „Чае шукарие“, „Соте мори соте“, „Опа, Нина“ та и дори „ Македонско девойче“. На всичкото отгоре имат и гръцки песни.

С „Брала мома къпини обаче“ направо трепят рибата, както се казва в духа на изпълнения от подобен тип. Още повече, че я изпълняват в автентичния й текст.

Във видеото има сцени от балкански сватби, с типичните обичаи и хора.

Клипът към песента на Pyramidos вече набира и огромна скорост в You Tube.

В кадрите освен, че са вживени да краен предел в изпълнението си, баскитаристът Тору Хаяши, кларнетистът Йоичи Огидо, барабанистът Такаяки Курашима и вокалът Родехихи Цучислава се забавляват като за последно.

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини