Още една подписка за асфалт стартира в Дебър

Стартира нова подписка за асфалтирането на 9 улици в Дебър, с обща дължина около 3,5 км. Инициатори са Антоанета Иванова и Златка Кичукова, които са се вслушали в съвета на депутата Катя Попова да се организират и да проявят гражданска инициатива .

„Тук трябва да ходим като миньори – казва Антоанета – с ботуши заради калта и с фенерчета, защото вечер е тъмно по улиците“.

До сега има събрани около 100 подписа от живеещите на улиците :Крайречна“, „Кап. Бураго“, „Константин Величков“, „Хвойна“, „Страхил войвода“, „Копривщица“, „Сергей Румянцев, „Менделеев“ и „Трапезица“.

Организаторите признават, че е трудно. Има млади хора, които не разбират защо трябва да слагат подписа си под едно такова искане, а други, по – възрастни казват, че толкова години са газили кал, че са свикнали вече. Според Иванова хората се страхуват – някои не смеят да си сложат ЕГН-то, въпреки че по закон подписката е валидна ако има такова, други откровено признават, че не искат да се противопоставят на кмета.

„Интересни хора сме - коментира тя – не ни харесва – че е мръсно и кално, роптаем, не искаме да се подписваме, но няма и да излезем сами да почистим“.

Кметския намесник Желязко Трифонов каза, че знае за подписките. Тази не е единствена, всички искат улиците в Дебър да са асфалтирани и признава, че би бил щастлив ако това се случи, но не вярва, че може.

В Дебър има 41км улична мрежа, от тях около 5 км са покрити с асфалт. Изграждането на 1 км улица струва приблизително 1 милион лева.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини