Костов: Недоверието към кабинета „Борисов" е по-голямо от това към Орешарски

„Общата несигурност в България в момента зависи много от суверенитета на страната, от нелегалните имигранти. Защото заедно с тях, в страната влизат радикални ислямисти - страната става междинен център за движение на бойци на Ислямска държава в посока на европа".

Това коментира в „Седмицата" на Дарик Иван Костов по отношение на сериозните рискове пред страната.

„Младите генерации намаляват много бързо, вместо ранните възрасти да са по-големи, при нас е обратното. Това означава, че не може да се очаква от такова население нарастване на потреблението, защото то се намалява, а тези в активна възраст намаляват още по-бързо от общото население. Желанието да се купуват жилища, техника, което зависи не от пенсионерите, а от трудоспособните, а те фактически спадат много по-бързо от останалите", добави Костов.

Той начерта и политическите рискове пред страната:

„Страната още е в криза и след сформирането на правителството. Счита се, че излизане от политическа криза има едва тогава, когато измине една пълна година без предсрочни избори. Недоверието към втория кабинет на Борисов е по-голямо от недоверието към Орешарски. Това е нетното недоверие - доверие минус недоверие. Българските медии се вторачват в доверието, а не гледат, че истинската сила на едно правителство или парламент е да имат ниско общо нетно недоверие. При нас не е така".

Според Костов правителството няма сила да направи необходимите успешни стъпки в управлението.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини