Смъртта на Алекс – драма със секс неизвестни

Поредната версия в стил психотрилър за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие стана ясна по време на днешното заседание в Бургаския окръжен съд.

Съдебният процес тръгна в началото на седмицата, като обвиняема за престъплението е 39-годишната Атанаска Георгиева.

Според огласената днес версия за известно време телефонът на Атанаска Георгиева, от който е пуснат SMS-а до майката на изчезналата Алекс, е бил в ръцете на непознат, а в същото това време обвиняемата правела секс с друг непознат. И двамата били роми.

Самата Атанаска разказала това пред полицаите Димитър Димостенов и Иван Манев, които са изпратени сутринта на 11 април да разговарят с обитателите на вход А на бл. 31 в поморийския квартал „Свобода“ – адресът на семейството на Александра.

Днес съдебният състав с председател Цвета Попова и съдия-докладчик Георги Пепеляшев разпита Димостенов, който разказа как заедно с колегата му са проверили всички помещения на таванския етаж и са установили, че те са заключени.

Едно от тях обаче било без врата, с натрупани в него боклуци. Димостенов мярнал силует на жена, която се крие зад колона.

„Беше видимо притеснена, трепереше“, заяви полицаят пред съда.

Поискали й личната карта и така разбрали имената. Атанаска разказала на унихормените, че се крие от мъжа си. Очаквала да дойде и да я набие, тъй като не му плащала издръжка за децата.

Обяснила им, че живее в едно от помещенията на тавана, после отключила и те влезли с нейно разрешение.

„Попитах я за номера на телефона й, тя не си го спомни веднага“, разказа полицаят. Той се опитал да прозвъни на своя телефон, за да разбере номера, но не успял, тъй като апаратът на Атанаска нямал ваучер.

Димостенов после докладвал на тогавашния шеф на ОДМВР Милен Димитров какъв е номерът на телефона на обитателката на таванското помещение. От него разбрал, че от същия телефон е изпратен SMS-а до майката на изчезналата Александра.

В процеса на разговора Атанаска разказала, че предишната вечер – на 10 април, е отишла до близък магазин, за да си купи цигари. От уточняващ въпрос на самата обвиняемата се разбра, че този разказ е предизвикан от въпрос на полицаите дали телефонът й е попадал в ръцете на друг човек.

Според показанията на Димостенов обвиняемата разказала, че на път за магазина я спрели трима роми, единият й предложил да правят секс срещу заплащане и тя се съгласила.

„Сумата, която спомена беше 20-30 лв.“, заяви свидетелят. Атанаска им разказала, че преди това друг от мъжете поискал телефона й и тя му го е дала. Останал в него докато тя правела секс в автомобила.

Димостенов разказа, че след потвърждението, че телефонът на Георгиева е свързан с престъплението, в таванското помещение пристигнала група от криминалисти и експерти заедно с разследващ полицай. Тогава – около 8.30-9 ч. на 11 април, е извършен първия оглед на жилището.

Димостенов заяви, че е иззет единствено телефона на жената, матраците на двете легла в стаята не са повдигани, именно там, часове по-късно, бе открито безжизненото тяло на Алекс. Предстоят още разпити на свидетели по процеса.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини