Прегазените от трамвай са семейство лекари

Прегазените от трамвай снощи в София пешеходци са семейство лекари. В "Пирогов" се борят за живота на 45-годишната Иглика Михайлова. Съпругът й Илия е опериран.
От пресцентъра на лечебното заведение съобщиха за Дир.бг, че състоянието на прегазената жена е много тежко. Тя е настанена в Централна реанимация с политравма и състоянието й не позволява да бъде оперирана. Лекарите се борят за живота й.

47-годишният й съпруг е опериран тази нощ. Той е с премазано ходило и глезен, мозъчно сътресение и открита рана на главата. Хирурзите в "Пирогов" не дават гаранции, че кракът му ще бъде спасен.

Д-р Иглика Михайлова и д-р Илия Михайлов бяха блъснати на бул. „Ситняково” около 18.50 ч. снощи близо до голям търговски център. Двамата пресекли на червено и тъй като е било хлъзгаво на трамвайната линия, се подхлъзнали.
Пред bTV ватманът обясни, че преминавал на разрешаващ сигнал и в последния момент видял силуети. Предприел аварийно спиране, но мотрисата прегазила съпрузите.

Иглика Михайлова е лъчетерапевт в Специализираната болница за активно лечение по онкология. Утре тя има рожден ден.

През 1995 г. е завършила медицина във ВМИ-Плевен, а през 2013 г. и здравен мениджмънт. Придобива специалности по Лъчелечение през 2002 г. и Онкология през 2005 г. Специализира в Безансон - Франция и по линия на МААЕ в Прага през 2009 г.
През миналата година д-р Михайлова получава годишната награда Дарзалас – за принос в българската клинична онкология.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини