Шофьор, погубил 3-ма младежи, обявен за издирване

Шофьорът, предизвикал катастрофата край Луковит, в която загинаха трима младежи, не се яви в съдебната зала. Съдът го обяви за общодържавно издирване.
На 5 май м.г. 30-годишният Хуриет Сюлейманов предизвика тежка катастрофа на пътя София - Русе край Луковит, в която загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно в болница почина и 20-годишната Цветелина Таслакова. Единственият оцелял при жестокия удар е Иван Гюмишев.

След катастрофата Сюлейманов, който е шофирал без книжка и има 12 осъдителни присъди и 90 регистрации в полицията, се укри, но бе задържан от МВР и му бе наложена мярка за неотклонение "домашен арест". През декември м.г. прокуратурата внесе обвинителния акт в съда.

Днес в Окръжния съд в Ловеч трябваше да започне процесът, предаде БТА. Близките на тримата загинали младежи, които са от Плевен, дойдоха в съдебната зала, за да поискат най-тежката присъда по закон - 15 години затвор.

Подсъдимият Хуриет Сюлейманов обаче не се появи.

По искане на прокуратурата магистратите промениха мярката му от "домашен арест" в "задържане под стража" и го обявиха за общодържавно издирване.

От поискана от прокурора Валентин Вълков справка от Областната дирекция на МВР в Разград стана ясно, че последната проверка, на която е било установено, че Хуриет Сюлейманов е на домашния си адрес в село Сеслав, община Кубрат, е от 14 януари. По данни на майка му той е заминал за София.

Адвокатът му Владимир Маринов заяви, че последно е бил в контакт със своя клиент преди две седмици. В съдебната зала стана ясно също, че на 17 декември Сюлейманов лично е получил призовката си да се яви днес в съда.

Делото бе отложено за 23 февруари от 9 часа.

Наложената мярка на подсъдимия може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    20 0
    14:54, 19 яну 2015
    След дъжд качулка.Рецидивист пуснат под домашен арест.Така е с всички престъпници.Едни ги хващат, а други безхаберници ги пущат.Докога тази корумпирана система ще върши безобразия? Вярно никой шофьор не иска да се случи такова нещо и никой не е застрахован, но тука има рецидив.Без книжка,12 осъдителни и 90 регистрации!!!Боже,боже събери си съдебната система. Максималната присъда 15 год. за три убийства.Това си е чиста проба убийство,защото няма правоспособност, а шофира.Умишлено убийство!
  • 2
    Ба
    Бай Коста
    5 0
    18:29, 19 яну 2015
    90 регистрации означава три месеца всеки ден в киреча, хем хванат.
    12 присъди значи една година всеки всеки месец с присъда.
    Има вид на напушен. И го пуснахте?
Последни новини