Шофьор без книжка и 19-годишен загинаха след удар в дърво

32-годишен неправоспособен шофьор и 19-годишният му спътник са загинали след удар в дърво на пътя между шуменските села Върбяне и Златна нива.
Тежката катастрофа е станала вчера около 4.48 ч., съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

На място са изпратени екипи на РПУ-Нови пазар и група „Спасителна дейност” при Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Шумен.

Установено е, че лек автомобил „Ауди” с шуменска регистрация, управляван от 32-годишен мъж от село Златна нива, е излязъл от пътя и се е ударил в дърво.

На място са загинали водачът, който е неправоспособен, и 19-годишният младеж, който е пътувал на предна седалка. Той е от град Велики Преслав и е собственик на аудито.

Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Трима души са загинали и 12 са ранени при 11 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие. Има опасност за живота на един от пострадалите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В София са станали 4 тежки и 45 леки пътни инциденти, ранени са шестима души.

В момента поради мъгла има намалена видимост до 50 м в районите на Дойренци, Русе-Разград, Първомай, Г. Игнатиево, Стряма, Асеновград, Оряхово и Бяла Слатина. До 100 м е намалена видимостта в областите Видин, Сливен, Велико Търново, Плевен, Стара Загора и в районите на Бяла, Русе, Монтана, Ботево, Момин брод, Царево, Карнобат, Слънчев бряг-Обзор, АМ "Тракия" (област Бургас, област Пловдив), Ивайловград, Свиленград и Тополовград.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини