Нова порция студ идва в понеделник

Кратко затопляне, последвано от интензивно застудяване ни очаква през следващите 6-7 дни. В понеделник над страната ще започне да нахлува арктичен въздух.
До края на първото десетдневие на януари не се очаква повишаване на температурите.

Изключително студено ще е времето днес. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад. Жълт код за ниски температури е обявен в 4 области на страната - Кюстендил, Перник, София-град и Софийска област. През изминалата нощ най-ниската минимална температура е измерена в Кнежа – минус 17,3 градуса.

През нощта от запад облачността ще се увеличи и на места е възможно да превали слаб сняг. Утре макар и за кратко температурите в цялата страна ще се повишат, максималните ще бъдат между 3 и 8 градуса. Валежите няма да бъдат съществени и няма да доведат до значимо увелиение на снежната покривка.

В неделя ще остане с променлива облачност и минимални температури от минус 5-6 до около нулата и максимални от 2-3 до около 8 -9 градуса.

В понеделник вятърът от север ще се усили и над страната ще започне да нахлува арктичен въздух. През първите дни на седмицата ще бъде студено, ветровито, на места със слаби превалявания от сняг, които няма да оставят съществена снежна покривка в низините. Температурите ще се понижат и в сряда-четвъртък минималните ще са от минус 8 до минус 5, а на места в котловините и северните райони до минус 12. Дневните ще са около и под нулата.

Постепенно затопляне ще настъпи след четвъртък.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини