Ден на траур в Девин заради загиналите в катастрофа момчета

Черна Коледа посрещат жителите на Девин. Днес в общината е Ден на траур заради загиналите в катастрофа три 18-годишни момчета.
На 22 декември около 21.30 ч. 18-годишните Васил Гавазов, Александър Асенов, Симон Тютюнджиев и Николай Велев пътуват с лек автомобил "Рено Меган" от Широка лъка към Девин. Заради несъобразена скорост колата се удря в мантинелата, разкъсва я, излиза от пътя и пада в река Широколъшка на таван от 4-5 м височина.

На място загиват Васил, Александър и Симон. Единствено Николай успява да излезе от колата-ковчег и да потърси помощ в близка бензиностанция. От Окръжната прокуратура в Смолян съобщиха, че все още не е ясно кой е шофирал в момента на катастрофата. По неофициална информация по пътя към Широка лъка реното е управлявано от единственото момче с книжка, но на връщане зад волана седнал друг от младежите, който е неправоспособен.

Днес в Община Девин е обявен Ден на траур, предаде БНР. Решението бе взето на извърдено заседание на Общинския съвет вчера, на което също бе решено на семействата на загиналите да бъде изплатена парична помощ от по 1000 лв.

Със заповед на кмета на Девин Цветалин Пенков знамената на всички обществени сгради са свалени наполовина, а всички публични тържества, радостни ритуали и спортни състезания в дните 24, 25 и 26 декември са отменени.

Днес тримата загинали младежи ще бъдат погребани. Симон Тютюнджиев бе ученик в Професионалната гимназия по електротехника, а Васил Гавазов и Александър Асенов бяха ученици на СОУ "Христо Ботев" в Девин. Там учи и единственият оцелял в катастрофата - Николай.

"Казах им да не карат толкова бързо, казах им", били единствените думи, които изпадналият в шок младеж казал, след като успял да излезе през задното стъкло на потрошения автомобил, съобщава "Доспат Нюз".

Майката и бащата на Симон са готвачи в Пампорово и Банско, а родителите на Васил работят в бутилираща компания за минерална вода в Девин. Родителите на Александър са горски служител и масажист. Вчера те чакаха часове пред Съдебна медицина, за да приберат телата на децата си.

Със съучениците на починалите момчета работят психолози, съобщи кметът на Девин Цветалин Пенков.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини