Бареков оттегля подкрепата си от БДЦ

Лидерът на ББЦ Николай Бареков оттегля безусловната си подкрепа от парламентарната група на Българския демократичен център (БДЦ), в който основна движеща сила е неговата партия.
След вчерашните парламентарни разправии, евродепутатът Бареков е крайно недоволен от начина, по който депутатите в БДЦ са гласували и затова се отрече от тях в ефира на Дарик.

Нашите избиратели, моите, не са гласували, хора, влезли благодарение на мен, да гласуват така, че да върнат МВР обратно в ръцете на Цветан Цветанов и така, че да откраднат пенсиите на хората, разгневи се Бареков в ефир.

Той обаче направи уточнението, че ще стои зад всяко едно решение на ПГ, което съвпада с исканията на хората и с действията на опозицията, защото мястото на БДЦ е именно в опозиция.
Бареков е щастлив от вота на шестима депутати, сред които Светлин Танчев, които се противопоставили на „коалицията ГЕРБ-ДПС". От днес те трябва да вземат решение дали ще останат в ПГ на БДЦ, предначерта той бъдещето пред шестимата разграничили се.

Припомняме, спорните промени, свързани с пенсионните фондове бяха приети в парламента с гласовете на ГЕРБ и ДПС, както и на трима от депутатите от БДЦ и двама независими.

Стана ясно, че евродепутатът разчитал на това хората му в родния парламент да гласуват с „въздържал се" по темата с МВР, защото изборът между Цветанов и Пеевски бил гнусен.
По темата с пенсиите Бареков заподозря, че БДЦ депутатите, дали глас за промените, са били под натиск да го направят, за да не е срамно само ГЕРБ и ДПС да приемат бюджета.

Разочарован силно от действията на собствените си политически фигури, Бареков обърна поглед и към чуждите. Той обяви лидера на ДСБ за прав в позицията му по актуалния скандал и му подаде ръка.
Евродепутатът сподели идеята, която го е осенила - да се създаде опозиционен блок догодина, в който да влязат хора именно като самия него и като Радан Кънев. В този блок трябва да има и гражданско участие, той ще прави тежки реформи и може да спре олигархията и корупцията в лицето на ГЕРБ, ДПС и БСП, сочи визията на Бареков.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    87
    87
    1 0
    08:24, 21 дек 2014
    Има ли още някой, който да приема бареков на сериозно???!!!оплете си човекът кошницата, гушна си евродепутатската заплата, а който иска, нека му симпатизира. може би е достоен за това , все пак се уреди добре
Последни новини