Търсенето на живи елхи миналата година предизвика предлагането им през тази

Около 30 – 40 живи елхички ще чакат своите купувачи тази година. След като през миналата се оказа, че има търсене, а няма предлагане на коледни дръвчета, в бутик „Дивна“ са решили да доставят и такава стока.

Дръвчетата са с маркировка и сертификат и са докарани от района на Чепеларе. Цената им ще варира от 10 до 20 лв. По – скъпи са 5 елички, който ще бъдат продадени в саксия, а собствениците ще могат да си ги засадят в двора.

Според преподавателите по биология, хората често грешат и наричат с „елха“ различните ели. Думата елха не е наименование на биологичен вид, а означава само коледно дърво. В този смисъл украсените бор, смърч, ели са все елхи. Елхи са и изкуствените дръвчета, продавани в различни магазини. Тяхната цена започва от около 15 лв и достига до 100 в зависимост от размера и качеството им.

Истинските елхи са полезни за здравето, защото помагат на хората да се възстановят от стреса, съобщи в. „Дейли телеграф”, цитиран от БТА. Но изкуствените създават по – малко проблеми – плащат се еднократно, не посипват килимите с иглички, чрез тях се спестява изсичането на млади дръвчета...

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ел
    елха
    2 0
    17:20, 18 дек 2014
    Който иска елха в разсадника до мечка река има.цената им е 16 лева.големината е без значение има и по 3 метра за тази цена.ако искаш я вадиш с корени ако искаш я режеш.весела коледа.
  • 2
    Се
    СЕДМОТО ДЖУДЖЕ
    0 -1
    17:49, 18 дек 2014
    А ако искате може да рекламирате и други стоки-символи на наближаващите празници и в други търговски обекти...
Последни новини