Обама реши - нови санкции срещу Русия, военна помощ за Украйна

До края на седмицата президентът на САЩ Барак Обама ще подпише нов закон за нови санкции срещу Русия и военна помощ за Украйна, съобщи говорителят на Белия дом Джош Ърнест, цитиран от БТА.

Той каза, че законът позволява на президента на САЩ да определя самостоятелно стратегията по отношение на Русия и Украйна и да решава дали да налага нови санкции, или не.

В събота конгресът прие закон за подкрепа на Украйна, който предвижда увеличаване на натиска върху руския президент Владимир Путин чрез въвеждане на санкции срещу оръжейни компании и инвеститори във високотехнологични петролни проекти. Документът предвижда също правителството в Киев да бъде подкрепено с военна помощ.

Обама неколкократно заяви, че е "контрапродуктивно" да се налагат допълнителни санкции от страна на САЩ, без те да бъдат координирани с Европейския съюз, припомня Франс прес.

Държавният секретар Джон Кери заяви в Лондон, че Русия е предприела някои конструктивни хстъпки към евентуално намаляване на напрежението в Украйна и че САЩ и Европа са склонни да облекчат наложените на Москва санкции, ако Путин предприеме още мерки в тази посока, пише Ройтерс.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    12345_1418843892
    0 0
    21:15, 17 дек 2014
    *********!!!!!Черна маймуна!
  • 2
    Ци
    *******
    1 0
    22:25, 21 дек 2014
    Този ми изяде хляба.Мене ме съкратиха и ме пратиха на борсата, а него назначиха на моето място - за коминочистач и гледайго-има работа.
Последни новини