Празнична програма в община Първомай

 

Седмица преди Коледа подготовката за празниците вече е към своя край и стартират големите тържества. Във всички детски градини и училища децата тръпна в в очакване на Дядо Коледа, трескаво подготвят стихове, танци и песни и мечтаят за най – хубавия подарък.

Два големи концерта ще отбележат светлия християнски празник.

На 19 декември от 18 часа в пленарна зала, ученици представят благотворителния концерт „Коледна надежда“, организиран от Атанаска Тенева със съдействието на БМЧК – Първомай и „Клуба на радостта“. Билетчетата са по 2 лв, а всички събрани средства ще бъдат в полза на децата от Центъра за настаняване от семеен тип.

Две традиционни инициативи има и на ОНЧ Св.св. Кирил и Методий“, в съорганизация с Община Първомай.

На 23 декември пътеките към сградата на общината отново ще бъде озарена от коледна фе(Н)ерия, а очертаният път ще води към пленарна зала, където от 18 часа ще започне Големият коледен концерт с участието на творческите колективи на читалището и децата от ОДЗ „Марица“, НУ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - гр. Първомай и СОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“.

За 11 поредна година в полунощ с чаша вино, празнично хоро и заря можете да посрещнете Новата година на площада пред читалището. За доброто настроение ще се грижи оркестър „Дионис“сръководител Петър Тенев.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Въ
    въпрос
    0 -2
    17:13, 17 дек 2014
    Един въпрос ме мъчи постоянно - тази сцена пред читалището защо стой там целогодишно ? За да не се налага монтаж/демонтаж по време на новогодишната вечер или .... :)
    • От
      отговор
      2 0
      23:14, 17 дек 2014
      Там и е мястото явно ,ти да не искаш да я преместиш в махлата ....иииии колко жилязо има в неяяяяяя ухааааааа....

      Всички изяви, концерти предизборни митинги ,винария ,трети март ,майски тържества ,1 юни ден на детето ,началото на септември панаир и надсвирване......
      АМИ ТО ПОЧТИ НЕ ОСТАНА ВРЕМЕ КОГА ДА Я МАХАТ И СЛАГАТ .........
  • 2
    Въ
    въпрос
    0 0
    12:01, 18 дек 2014
    Абе не питам защо е поставена там , а защо стой целогодишно там ?
    То е ясно че там и е мястото. Доколкото си спомням преди години не ги мързеше да я разглобяват и сглобяват. Явно сега са му намерили лесното :)
Последни новини