Звездите не могат да пеят. Вижте как музикалната индустрия прави гласовете (видео)

Вече неведнъж са се появявали скандали, когато се чуе истинският глас на изпълнители на комерсиални хитове. Като се започне с някогашния скандал с Мили Ванили, които най-чистосърдечно си признаха, че не могат да пеят, а правят чудесно шоу, и се стигне до концертния запис, който погрешка съдържа гласа на Бритни Спиърс директно от микрофона, а не след пулта.

Да, няма нищо ново в това, че някои певци нямат глас, а хитовете им продължават да се продават. Просто сега всички могат да видят как музикалната индустрия прави тази "магия". Ако ви се струва, че има въпрос "защо", не ставайте смешни, отговорът отдавна е известен - пари и слава, но предимно пари. Горките истински певци, които могат да пеят. Нямат никакъв шанс. Все пак, интересно е, вижте как става. Буквално всеки може да изблее нещо пред микрофона, след като има аутотюн - джаджата, която прави гласовете прекрасни и ... електронни. Тонрежисьорите се кълнат, че все пак Кристина Агилера нямала нужда от това. Наистина.

Звукът от микрофона на Бритни е направо обиден за слуха.

Доста хора се дразнят, когато са излъгани и не е трудно да ги разбереш, ако си платил, за да чуеш уникалния глас на Селин Дион, Джей Ло или Марая Кери. Техните фенове не приемат, че когато кършат тела по сцената и вземат нечовешки високи тонове, дамите нямат друг избор освен липсинк. Така че следващото видео е на тази тема. Само да вметнем, че на феновете на Мадона не им пука по този въпрос, те са наясно.

Ужасяващата съдба на Мили Ванили.

Те набързо достигат грандиозни продажби, стават модел за тогавашното младо поколение, почти веднага след създаването на дуета. Получават номинация и награда "Грами" за Най-добра дебютираща група през февруари 1990. Невижданият успех се превръща в невиждан дотогава скандал. Самият продуцент на Milli Vanilli публично обявява, че на нашумелите студийни записи на групата пеят певци-дубльори, а изпълненията на живо, всъщност са на плейбек. Дуетът трябва да върне наградата си "Грами" и просто изчезва. Звукозаписната компания заличава албумите им от своя каталог, макар те да са най-продаваните в нейната история. В САЩ е осъдена да възстанови средствата на всички свои клиенти. Скандалът е грандиозен и се оказва, че от него няма оправяне. Роб и Фаб опитват да се реабилитират, издавайки албум през 1993г. Промоционалното турне е тотален провал. Психическото състояние на Роб се влошава и накрая той губи живота си след свръхдоза наркотици и алкохол. Фаб опитва да продължи музикалната си кариера, след три самостоятелни солови албуми става ясно, че няма да успее. Такава е тъжната съдба на дуета, който не може да пее, но това се случва преди 24 години. Днес май няма такива работи. Най-интересното е, че години след този крах песните на Мили Ванили печелят рейтинг. И никой няма обяснение защо продуцентът им прави това, което направи. Изглежда може и без обяснение - песните са вървежни, изпълнителите - изхвърлени от музикалната индустрия.

Може да изглежда, че всичко това е заслужено и логично, но какво да кажем за певците-дубльори в студиото. Те поне могат да пеят. И излизат на светло, като правят група, Истинските Мили Ванили. Обаче публиката не ги приема. Пеят още няколко години без да постигнат особена популярност, после групата се разпуска.

А unpluged изпълненията стават все по-редки. Затова приемете за голямо и истинско щастие, ако доловите, че любимият ви певец се задъхва или леко фалшиви на живо.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини