Детето чудо от Градина "пробяга" още една успешна година

Сдружение "Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи" отново отличи Лиляна Георгиева от село Градина като най – добрата лекоатлетка, но този път в групата при девойките над 15 години, макар да е още далече от тази възраст.

Два месеца преди да отбележи 14-тия си рожден ден, Лили се изправи срещу лидерките в бягането на една от най – тежките дисциплини - 3000м. През май, в Сливен, макар и да изостана от 16 -годишните си съпернички, най - малката състезателка на Балканиадата, завоюва бронзов медал, а след това спортните медии я нарекоха „Детето чудо“.

На 25 октомври Лили се окичи с още един медал. На националния шампионат по крос, в Смолян, в тежки зимни условия Чудото спечели злато. За спомен се снима със съдията по лека атлетика проф. Апостол Славчев. Снимката е публикувана в Интернет от нейната треньорка Радмила Станкович с коментар: „Двама видни представители на с.Градина!“

В края на годината, на 8 декември над 450 възпитаника от 35 дома за деца в риск участваха в 22-я национален шампионат под наслов "СПОРТЪТ ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА". Проявата бе последна за годината в спортния календар на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи. Тогава Лили завоюва безапелационно злато на 400 м.

Спортната 2015 година ще започне за нея с участие в републиканското първенство по лека атлетика, което ще се проведе през февруари в Добрич.

Теодора Кирякова

Лили Георгиева и Апостол Славчев - двама видни представители на село Градина
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    66
    66
    9 0
    19:32, 16 дек 2014
    Браво, Лили,продължавай все така!
Последни новини