Don’t Worry Be Happy, иде Коледа (видео)

Това парче става и за Коледа, както и за всяка ситуация, която изисква подобно пожелание. Сега вместо Боби Макферин, който си остава гласът оркестър, ведрото послание е отправено от петимата от Pentatonix, като за искрящото акапелно изпълнение се включва и Tori Kelly. Бъдете щастливи, това е зимната страна на чудесата (парчето включва също Winter Wonderland, коледна песен от Бинг Кросби от 1939 год., пята от ... списъкът надхвърля всички очаквания, за справка виж тук). Приятно е и много успокояващо, без електроника, без акустични инструменти, без плейбек/синтбек -  само магически човешки гласове. 

Winter Wonderland е от новия коледен албум на акапелната сензация Pentatonix, озаглавен "That`s Christmas to Me". Проектът, който е втори студиен албум на групата, съдържа интерпретации на популярни коледни песни. Има и една авторска песен на формацията в проекта - едноименният сингъл "That`s Christmas to Me".

Но да продължим с нещо друго. На фокус този път е не точно Коледа и не най-общо казано музиката. Ще говорим за човешките възможности и по-скоро техните невероятни проявления, които ни стъписват, очароват или вдъхновяват. Гласът на Ави Каплан от Pentatonix е точно такъв. Ави е един от най-добрите бас вокали в света, а в тази класация влизат изключително специални и уникални гласове.

Много митове има за силата на човешкия глас, като например, че бог го чува или че египетските жреци местели неща с гласа си, или че моряците се хвърляли при морските сирени, ако чуели песента им, и т.н. Започва да изглежда доста вероятно да е имало такива гласове с такива възможности, след като чуете Ави Каплан на живо.

Във видеото по-долу може да разберете защо Ави има толкова фенове. Същественото идва около 1:52 минута след началото. Overtone - обертонното пеене, е странна, мистична и малко популярна древна техника на пеене, а Ави е много добър.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    Поли
    0 0
    19:10, 5 дек 2014
    До автора: невероятна статия!!! Много се радвам, че срещам още един почитател на Pentatonix. Групата определено заслушава да й се отделя по-голямо внимание и да се популяризира и в нашата страна. Споделих статията в най-голямата фен група на Pentatonix във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/PentatonixFanGroup/?fref=ts Добре сте дошли там :)
Последни новини