Менко Менков: Цветан Василев живее в Сърбия скромно с помощи от свои приятели

Цветан Василев живее в Сърбия скромно с помощи от свои сръбски приятели. БНБ е допуснала над 40 нарушения спрямо КТБ. Това каза пред Нова телевизия адвокат Менко Менков, който представлява мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.
Според юриста БНБ е допуснала над 40 нарушения на закони и други нормативни актове. „Квесторите са незаконосъобразно назначени, нямат 5 години стаж в бранша, някои действия на УС на Централната банка са доста съмнителни, но това трябва да бъде установено от прокуратурата”, допълни адвокатът.

Той съобщи, че в екипа по делото работят над 20 специалисти, включително и юристи и преподаватели. Менков смята, че квесторите са похарчили над 2.5 милиона лева пари на банката за докладите на одиторите, но те не се ползват, те нямат никаква правна стойност и следователно това са напразно похарчени средства.

Адвокатът каза още, че квесторите при спряно дело за несъстоятелност подават молба да харчат още пари на банката, но не са получили съгласие, защото не са посочили каква сума искат и за колко време ще я харчат.

„Какво се е случило през четирите месеца в банката от затварянето й до издаване на решението на БНБ за фалит. Към 30 юни показателите на КТБ са много различни от показаните в одитните доклади резултати”, коментира защитникът на „Бромак”.

„Многократно съм се виждал с Цветан Василев. Той сега дори да иска не може да се върне в България, защото чака решение на властите в Сърбия”, каза адвокатът. Според него Василев не е обвинил директно някой за случващото се с КТБ, но за хората е ясно кой е провокирал този процес.

Според адвокат Менков, тъй като всички имоти и имущество на Цветан Василев са запорирани, той живее скромно в Белград, вероятно с пари от свои сръбски приятели.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини