Секс забрани и закони

сребърно тракийско съкровище от Летница

В историята са останали редица странни, брутални и нелогични сексуални закони, които на някои места се прилагат и до днес.

Ако някога сте се чудили дали вашите сексуални желания и действия са  странни, време е да разберете какво в миналото се е смятало за незаконно  и какви са били наказанията.

Тибетски закон преди много години налагал на жените да проституират, за  да получат сексуален опит преди брака. Римските монахини, които се  обричали на 30 години безбрачие, били погребвани живи, ако нарушат  думата си. Също така в някои култури и за изневярата или изнасилването  следвали строги наказания. Азиатските хуни, които извършили  прелюбодеяние били наказвани с кастрация, а древните римляни удряли с  камъни тестисите на изнасилвачите. В Хонконг жените, на които им изневерят имали право да убият мъжа си, но само с голи ръце. А мъж, на  който жената му изневери, има право да я убие по всякакъв начин.

В Непал и Бангладеш е противозаконно е да се гледат филми, които  показват симулирано правене на любов или, които показват интимните зони  на мъжа и жената. Законът не позволява и целувките във филмите.

В Индонезия тези, които се самозадоволявали били наказвани с отсичане на  главата. Още един от необичайните закони е този през 17 век в Испания,  когато на жените им е било забранено да показват голи крака. Всъщност  гърдите може да бъдат разголени, но краката били запазени само за  техните съпрузи.

Сексът с животни не е изключен от законите за сексуални престъпления.  През Средновековието човек, който блудства с животно бил изгарян жив  заедно с животното. Ливанският закон не е толкова строг към мъжете,  които изпитват сексуално желание към животни. Според техния закон на  мъжете им е позволено да правят секс с животни, но само с женски. В  Краков, Полша се прилагат други правила. Не само, че сексът с животни се  счита за голямо престъпление, но и извършителят, който е бил залавян три пъти, получавал куршум в главата. В Айдахо можете безгрижно да  правите секс в кола, тъй като на полицаите им е забранено да идват и да  ви тропат на прозореца. Процедурата е следната - полицаите трябва да  паркират зад колата, да включат сирените три пъти като знак на  предупреждение, след това да изчакат две минути, преди да се приближат  до колата. В Колорадо е забранено да правите секс в езеро, река или  поток. В Охайо пък е забранено да се събличате в стая, в която има  снимка на мъж. В Кентъки жена не трябва да стои по бански в близост до  път, ако не е придружавана от двама полицаи.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини