5 основателни причини да пиете кафе

Широко разпространена е информацията, че кафето не само ободрява, но и раздразнява човек. Също така се преработва за 24 часа от организма и е добре да не се прекалява с него. Все пак има и 5 основателни причини да започнете деня с чаша горещо кафе.

1. Намалява сърдечните проблеми. Изследване проведено от The American Journal of Epidemiology показва, че 3 чаши кафе на ден намаляват с 21% риска от инфарктна миокарда, инсулт, артериални и венозни тромбози.

2. Предпазва организма от злокачествени заболявания. Изследване на центъра Фред Хатчисон в САЩ показва, че с 59% намалява риска от рак, ако се пият по 4 чаши кафе на ден. Основната причина е, че кафето е богато на антиоксиданти.

3. Помага при отслабване. Кафето смело може да се добави към диета, тъй като полифенолът се явява пробиотик и стимулира развитието на полезната бактерия Bacteroidetes в жлъчката на човек. Също така кофеинът ускорява метаболизма в организма и дава на човек повече енергия, която да спомогне за изразходването на повече калории.

4. Съхранява мозъка. Изследване на Университета в Илийноис установява, че кафето може да понижи риска от възникване на дегенеративни заболявания. По-ранни изследвания също така показват, че кофеинът пази от Алцхаймер.

5. Пречиства черния дроб. Най-новите изследвания показват, че кафето пречиства черния дроб и дори предотвратява цироза. По две и повече чаши на ден от ободряващата напитка намаляват риска от цироза със 66%. Интересното е, че нито чая, нито натуралните сокове или газираните напитки дават толкова добър ефект.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини