Сняг в Северна България, над 50 машини почистват пътищата

Над 50 машини почистват пътищата от снега, който заваля и натрупа в Добричко и Разградско. Техниката се движи по високопланинските проходи и в областите Шумен, Търговище, Добрич, Варна и Бургас. Настилките са обработени със сол и луга, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От агенцията препоръчват шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

От АПИ припомнят, че информацията за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане се обновява на страницата на агенцията и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

Преди няколко дни от агенцията обявиха, че започват да подготвят пътищата за предстоящата зима.Тази година фирмите, които почистват републиканската мрежа, ще трябва да имат готовност за реакция 6 часа преди началото на прогнозирания от метеоролозите снеговалеж. Указанията на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) гласят, че "техниката трябва да е разположена на определените места и шофьорите да са в готовност за стартиране на снегопочистващите дейности".

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини