Плашещо: Най-дебели в Европа и депресирани

Британките на възраст до 20 години са най-дебели в Европа, а момчетата и юнощите по този показател са на десето място. Това сочи проучване, публикувано от изследователи от Кралския колеж по педиатрия и детско здраве (Royal College of Paediatrics and Child Health).

Екпертите установили, че 26% от младежите и 29% сред представителките на нежния пол под 20-годишна възраст във Великобритания страда от затлъстяване.

Били са сравнени статистически данни относно физическото и ментално здраве на децата и младежите от 22 страни. особено тревожни са данните за психическото здраве. Според изследването всяко десето дете на възраст от 5 до 16 години страда от някакво психическо разстройство (включително гранични състояния, като депресия).

Медиците са окачествили резултатите като плашещи и призовават както лекари, така и политици да обърнат внимание на ситуацията. Те препоръчват, например, да се забрани дневната тв реклама на продукти с високо съдържание на мазнини, захар и сол.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    Бай Коста
    2 0
    19:08, 18 ное 2014
    Махаш рекламата на кроасани и работата се оправя. Ех, дебили европейски, хич не ви бива, ама и нашите идиоти натам ни карат.
    Откакто плюскането пред телевизора е форма на тежкарлък, здравето шанс няма.
  • 2
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    2 0
    21:43, 18 ное 2014
    В англия не остана нито един нормален англичанин,който да не е обратен...жени без мъже в леглото са обречени на освиняване...
Последни новини