Слагат светещи знаци на зебра по бул.Раковски, проблем има и с друга

Два светлинни пътни знаци, обозначаващи пешеходната пътека ще бъдат поставени до блок №49 на бул."Раковски"

Два броя светлинни пътни знаци, маркиращи пешеходната пътека ще заменят стандартния знак до блок №49 на бул."Раковски" в Димитровград.

На вчерашното си заседание Общинският съвет подкрепи докладна по темата на съветника Калина Монева с 28 гласа "за". Повод за искането стана факта, че трафикът, минаващ през "зебрата" до този блок е много натоварен след затварянето на бул."Трети март" заради ремонт.

Ежедневно от там преминават както ученици, посещаващи близкото ОУ "П.Славейков", а също и възрастни хора, а колите често не дават предимство, посочва Монева. Според нея, редно е да се заостри вниманието на шофьорите със светлинен знак.

Междувременно за подобен проблем на друго място на булеварда сигнализираха до Dimitrovgrad.bgvesti.nеt майки на ученици от началните класове в ОУ "П.Славейков". Те разказаха, че преминаването по пешеходната пътека до църквата "Св.Димитър" рано сутрин и в края на деня е кошмар. Да се постави патрулиращ полицай или да се намери друг начин за облекчаване на движението, поискаха жените.

Светещите светофари бяха поставени за пръв път в Димитровград през зимата на 2012 г. Целта бе да се забелязват по-добре в тъмните часове на денонощието. От Общината поясниха, че подобни препоръки на гражданите, като описаната по-горе могат да намерят решение след подаване на писмо-искане в администрацията, описващо проблема.

Dimitrivgrad.bgvesti.net

В момента пешеходната пътека е отбелязана с нормален знак
Читатели сигнализираха за подобен проблем с трафика и на зебрата до църквата
Светещите знаци, информиращи за пешеходна пътека бяха поставени през зимата на 2012 г.
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Po
    potrebitel_1414772431
    5 0
    18:17, 31 окт 2014
    По принцип това ли е верният пътен знак, който трябва да се постави на мястото указващо "Пешеходна пътека", защото до колкото знам значението на този вид знаци са предупредителни, а не със специално предназначение.. НА кратко според мен би трябвало да се постави знак Д17 вместо знак А18. както е по другите места, където има пешеходна пътека.
  • 2
    Uy
    uyihiojikjhoi
    4 0
    11:33, 1 ное 2014
    Стига с тия знаци никои не ги спазва .Решението е легнал полицай до всяка пешеходна пътека или пешеходните пътеки върху легнал полицаи както е в Ст.Загора.
  • 3
    Nd
    ndndn
    0 0
    08:58, 2 ное 2014
    таз госпожа голям специалист бе и от пътни знаци взе да разбира1 след като оправи културата театъра и градските клюки се захвана с улиците и знаците.ооооооооооооооо
Последни новини