ТИР надвисна над 30-метрова пропаст

Румънски ТИР надвисна над пропастта край село Писанец, след като в нощта на събота срещу неделя катастрофира на моста по пътя Русе-Разград.

Операцията по изтеглянето на тежкотоварния камион отне повече от 2 часа и в нея участваха пожарната, Гражданска защита, Областно пътно управление, полицията и фирмата, която се грижи за пътищата в региона, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал около 3 часа сутринта. Камионът "ДАФ" пътувал в посока Дунав мост, когато при преминаване по моста шофьорът задрямал. Настилката е била хлъзгава заради мокрия сняг и ниските температури, а и ТИР-ът се предполага, че се е движил с несъобразена скорост. Той е навлязъл в насрещното платно и се е ударил в предпазната мантинела, като е отнесъл близо 30 метра от нея. Шофьорът се е опитал да се задържи на пътя, но част от ремаркето, в което имало 17-тонен товар, е надвиснало над моста. Част от мантинелата се е врязала в камиона, като е разрязала резервоара за гориво и то е изтекло. Единствено парапетът го е предпазил да не полети в 30-метровата пропаст.

Заради тъмнината румънският шофьор първоначално въобще не е разбрал какъв късмет е извадил и уплахата му е била огромна, когато е осъзнал всъщност от какво се е спасил като по чудо.

На мястото на инцидента веднага са били извикани всички спасителни екипи от различните служби. Първоначално пожарникарите са се опитали да освободят ТИР-а, като са срязали част от матинелата, но това се е оказало недостатъчно. По обед бе извикан 80-тонен кран, който да повдигне ремаркето. Пожарникарите срязаха още една част от мантинелата, която се бе огънала между колелата, и я извадиха. Фадрома издърпа каросерията, а ремаркето бе закачено на влекач.

Заради операцията по отстраняване на ТИР-а от моста движението по пътя Русе-Разград в района на Писанец бе спряно и в двете посоки за повече от два часа.

Източник: http://www.mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини