Дончева: Кабинетът се реди в Банкя, каките в НС са парлама

Правителство ще има до 30 октомври, но преговорите за това се водят в Банкя, където е домът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заяви Татяна Дончева.
Лидерът на „Движение 21” коментира пред bTV консултациите, които преговорният екип на ГЕРБ - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, проведе с останалите партии.

„Трите каки в парламента са само за парлама. Чакам в края на седмицата Борисов да каже, че каките не са свършили работа и той взема нещата в свои ръце. Все едно гледаме конкурс за държавен служител с предизвестен край. Борисов е говорил вече с когото му трябва”, заяви Дончева.

Тя е на мнение, че Реформаторският блок не е стабилен политически субект и не е много добре да се обвързваш с него, ако искаш да управляваш.
По думите й в България не може да се случи коалиция от типа, която наблюдаваме в Германия, защото втората партия в лицето на БСП има прекалено нисък резултат и една подобна коалиция няма да бъде стабилна.

Такива позиции за РБ и левицата изрази и самият Борисов.

Според Дончева БСП е слаба театрална школа и самата тя още преди 7 години казала, че силовата групировка СИК режисира актьорите в нея.

Пренареждане на едни и същи кубчета „Лего” – така Дончева обрисува предсрочните парламентарни избори.

„България има няколко проблема. Първият е КТБ. Защо досега не бяха привлечени топбанкерите, за да се реши казусът?”, попита Дончева.

Според нея друг приоритет за страната е заемът, който е на път да бъде взет. Въпросът е имаме ли нужда, откъде ще го вземем и за какво, добави лидерът на „Движение 21”.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини