От какво боледуват зодиите

Много хора вярват, че звездите предопределят много неща за личността ни. Зодиакалните знаци, с които сме се родили, дават определени типични черти на характера ни, според някои зодията има и съдбовно значение.Съществуват теории, според които зодията, която носим, има огромно значение за това от какви заболявания ще страдаме хипотетично по-нататък в живота си. Много астролози очертават сходни измервания за това кои са слабите места в организма на отделните зодии, което може да ви помогне в превенцията и профилактиката. Хубаво е човек да има предвид къде потенциално може да има здравословен проблем, пише az-jenata.bg.

Овен 

Овните са аналитични и дълбоко мислещи по природа. Така че неслучайно Марс, тяхната направляваща планета, играе роля именно за главата и мозъка. Овните са склонни да премислят, което е предпоставка към силно главоболие, проблеми със зъбите, челюстта (което затруднява дъвченето и причинява болка). В някои по-тежки случаи дори могат да се появят лицеви дефекти. 

Телец 

Венера е управителката на телците. Тя отговаря за функционирането на долната челюст, гърлото, производството на инсулин. Затова телците са предразположени към диабет, инфекции в гърлото, усложнено функциониране на щитовидната жлеза, схванати вратове, ангини и ушни инфекции, което отново се свързва и с огромния инат. 


Близнаци 

Близнаците биват контролирани от Меркурий. Той упражнява влияние върху чифтните органи – ръце, крака, очи, както и дихателната система. Близнаците са предразположени към хронична кашлица, чести простуди, бронхити, болки в раменете и отслабена имунна система. 

Рак 

Раците най-често страдат от храносмилателни проблеми, киселини и болки в стомаха. Те са силно интуитивни и емоционално заредени и именно заради това страдат техните коремни органи и функциите на храносмилателната система. Неслучайно сме чували поговорката, че който преглъща всичко, може да се разболее от язва. 

Лъв 

Слънцето бди над лъвовете, но и контролира сърцето, гръбначния стълб и кръвообращението. Те са авторитетни и уверени представители на зодиака, но това им причинява гръбначни проблеми, сърдечни заболявания, както и депресивни състояния. 

Дева 


Девите също са управлявани от Меркурий, което отново предразполага към храносмилателни проблеми и заболявания на стомаха и червата. Девите са склонни да се втурват в един коловоз и да го следват, което натоварва мозъка им. 

Те са работливи като пчели, но без достатъчно време за релакс, рискуват да си докарат язви на стомаха и дванадесетопръстника, запек, тежки хранителни алергии, високо кръвно налягане. 

Везни 

Везните са под опеката на Венера, а тя контролира бъбреците и пикочните функции. Везните се чувстват най-добре, когато дават и получават, но твърде големия им стремеж към тези разменни взаимоотношения им причинява сериозни проблеми с отделителната система.

Скорпион 

Скорпионите са доста ревниви и натрапчиви, често имат негативна мотивация за действията си. Плутон като техен наставник предизвиква смущения в репродуктивната им система, както и с бъбреците и пикочния мехур. Скорпионите имат сериозен риск от диабет, инфекции на уринарния тракт, нередовна менструация. 

Стрелец 

Стрелците страдат най-много от заболявания, засягащи долната част на тялото – бедра, ханш, кръст, черен дроб, седалищен нерв. Юпитер регулира здравословното състояние най-вече на гръбнака и ставите и затова те са предразположени към ревматизъм, изменения и възпалителни проблеми в гръбнака. 


Козирог 

Козирозите биват управлявани от Сатурн, а той ръководи скелета, зъбите и ставите (особено коленете). Представителите на тази зодия са амбициозни и решителни, но тези характеристики на личността често водят до инат, а той предразполага към чупливи кости и отслабени, болезнени стави. Възможни бъдещи заболявания са артрит, остеопороза, проблеми в коленете. 

Водолей 

Уран е отговорник за водолеите, той направлява пътя им. Уран също отговаря и за нервната система. Водолеите често страдат от дихателни и сърдечни проблеми, артрит, подути крайници, разширени вени, астма, синузит и алергични реакции. 

Риби 

Рибите са много чувствителни. Нептун като техен наставник контролира лимфната система и краката. Рибите приемат разочарованията силно идеалистично, а това ги удря право в краката – предизвиква мазоли, болки, подувания. Освен това те страдат често от отслабена имунна система, което ги прави уязвими за много различни заболявания, свързани с имунитета.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини