"Лелята на Чарли" дойде, игра и победи в Севлиево

Младежкият театрален състав на СОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ се завърна с голямата награда на бизнессдружението „Севлиево 21 век“ от Националния фестивал на любителските театри за деца „Вълшебникът театър-2014“ в гр. Севлиево. Той се провежда за четвърта поредна година. В това издание участие взеха 11 състава от Бургас, Поморие, Русе, Габрово, Варна и др.

Гимназистите се представиха с последния си спектакъл - „Лелята на Чарли“ и са единственият колектив получил награда за цялостното си представяне. А „Севлиево 21век“ е сдружение на местния бизнес, което гарантира и финансово обезпечава провежданите на територията на тази община национални и световни мероприятия.

Поканата за участие на фестивала идва от госпожа Галя Христова - секретар на читалище "Развитие -1870" гр. Севлиево и председател на организационния комитет на фестивала. Тя харесала спектакъла и колектива, след като вижда младите актьори на представлението им в гр. Хисаря.

Достойнствата на младежкия състав бяха оценени от жури в състав Крум Гергицов - драматург, председател на журито; Никола Узунов - режисьор и актьор от град Габрово и Галя Христова.

С огромно удоволствие спектакълът беше изгледан и от младежкото жури на фестивала – четири девойки, които се смяха през цялото време, но накрая не можаха да решат кой е най-добрият актьор. Публиката също беше впечатлена и отначало до край аплодираше изпълненията на Мартин Костов, Николай Пейчев, Мария Сребрева, Алекси Алексиев, Момчил К. Момчилов, Антония Тунчева, Кристияна СираковаПетър Петелов, Христоз Христозов и Ивана Василева.

На конферирането след спектакъла режисьорът и ръководител Спас Янков беше поздравен за ентусиазма и професионализма, с който е изградил такъв колектив, а актьорите чуха много суперлативи и получиха високи оценки за играта си. След награждаването в типичния си стил, скромно и с чувство за хумор чичо Спас заяви: „Дойдохме, играхме, победихме“.

Финансовото изражение на награда ще бъде оползотворено на заслужен купон, а плакетът и грамотата ще останат да красят витрината на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Be
    bezzzz
    0 0
    12:22, 17 окт 2014
    Abe G-jo Kirqkova poneje gledam che ste pisali imenata na vsichki izpulniteli propusnali ste na dvama samo..? Moje da si popravite greshkata.... Ne smqtam che padate ot mars?
  • 2
    Za
    ZABOBOL
    1 0
    14:12, 17 окт 2014
    Veni,vidi,vici,zaslujiha da hapnat pici,tez prekrasni uchenici.na zdrave, voevodooo...!
Последни новини