Android 5.0 се казва Lollipop, разпространението започва скоро

Заедно с Nexus 6, Nexus 9 и Nexus Player дебютира и най-новата версия на Android, която беше представена за пръв път в началото на лятото и досега се намираше в тестов етап. През следващите седмици платформата, която Google описва като най-амбициозното издание досега, ще достигне до Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 и устройствата Google Play Edition през следващите седмици.

Новата платформа включва над 5000 нови API за разработчиците и е създадена за свят, в който всекидневно използваме различни устройства - телефони, таблети, телевизори и др. Lollipop улеснява споделянето на информация между отделните джаджи и идва с нов дизайн на интерфейса (Material Design), който би трябвало да е еднакъв навсякъде. Осигурен е и по-голям контрол от потребителя като има възможност за пропускане на определени нотификации и потребители - например в случай, че се намирате на важна среща. Тези нотификации се показват директно върху екрана в заключено положение, така че до тях има много бърз достъп.

Добавена е и нова функция за пестене на енергия, която може да осигури до 90 минути допълнително време за работа. Активирана е възможността за създаване на многобройни потребителски акаунти, режим за гости и опция за скриване на определено съдържание. Откриваме е и ново мултитаскинг меню и нови опции за отключване на устройствата чрез Bluetooth връзка с доверени устройства. Добавена е и защита срещу възстановяване на фабричните настройки, което трябва да затрудни крадците.

https://android.com/versions/lollipop-5-0/

Източник: mobilebulgaria.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини