Запрян Маджаров: Почти няма заболяване, което да не се нуждае от рехабилитация



Запрян Маджаров е професионален бакалавър рехабилитатор и разбира се, се занимава професионално с рехабилитация, мануална терапия и масажи. Има богата практика, която е готов да сподели с всеки, който има нужда от това. Предлага възможност за безлекарствено лечение и профилактика за поддържане на нашето здравословно състояние.

П.Н.: На кои заболявания можете да повлияете чрез рехабилитация?

З.М.: Почти няма заболяване, което да не се нуждае от рехабилитация. С моите методи успешно повлиявам на опорно двигателен апарат: ставни болки в кръста, врата, гърба, тазобедрени и коленни стави; заболявания на нервната система: главоболия, дископатия, плексити; след ендопротезиране; при мускулна скованост; след спортни и други травми. Помагам на хора с дискова херния, на които им е била назначена операция. След терапията те не се нуждаеха от хирургическа намеса. Имам много добри резултати при така наречените шипове.

Често при мен идват деца с диагноза ДЦП, на които помагам най – вече за мускулните проблеми. Всеки случай е специфичен, назначава се стречинг и упражнения, подходящи за конкретна група мускули.

Инсултите и инфарктите са друг вид заболявания, при които рехабилитацията е изключително важна. Тя може да влияе на най- различни заболявания на опорно-двигателния апарат, след хирургическа намеса, след преживени физически произшествия и т.н.



П.Н.: Казват, че рехабилитацията е по – тежка от самото лечение на болестта. Вярно ли е?

З.М.: Понякога рехабилитацията е свързана с тежки психически проблеми. Затова се налага не просто да си вършим работата, но и да се превърнем в опора на пациентите ни и да получим тяхното доверие. Само ако успеем да ги убедим, че това, което правим им помага, можем да очакваме тяхното възстановяване.

П.Н.: Каква е разликата между мануална терапия и масаж?

З.М.: Въпросът е резонен. Може да кажем, че масажите са вид мануална терапия. Мануалната терапия е позната още от дълбока древност. Представлява алтернативен метод за лекуване на проблеми със ставите и гръбначния стълб, както и други болезнени части от тялото. В много случаи хората мислят, че масажът и мануалната терапия са едно и също нещо, което не е вярно. При хиропрактиката /както още се нарича мануалната терапия/, терапевтът упражнява определен натиск, наместване и усукване, а масажът е метод, който Ви помага да се отпуснете и да релаксирате. Когато техниките на мануалната терапия се прилагат правилно от специалист, те могат да Ви избавят от неприятни болки със своите лечебни методи, да Ви направи по-гъвкави и свободни да извършвате редица движения, които преди са Ви причинявали болка. Мануалната терапия благоприятства функционалното възстановяване на гръбнака, съдържа мускулнофасциални облекчаващи техники, мекотъканни и ставни мобилизации, нервномускулни техники.

П.Н.: С настъпването на есенно-зимния период зачестяват случаите на схващания и възпаления на нерви в областта на гърба и кръста. Каква помощ можем да очакваме от рехабилитатор ?

З.М.: Със започването на студените дни се засилват и болките по гърба и слабите места в тялото, това е породено от факта, че от студа , човек се свива, стяга се и не си отпуска мускулите както през топлите дни. В следствие на това стягане се получават схващанията на мускулите, прищипване на нерв „без причина”, засилват се болките по гърба и кръста. Моята препоръка е да посетите мануален терапевт/хиропрактик/. Той ще помогне мускулите да се отпуснат, да се наместят прешлените, ще се отщипят прещипаните нерви/ако има такива/ и ще вкара гръбначния стълб ”във форма”, с помощта на която ще забравите за болезнените проблеми през зимата, а и не само тогава.

П.Н.: Можем ли да познаем по стойката на дете дали то има изкривяване на гръбначния стълб?

З.М.: При съмнения е добре да посетите специализиран кабинет. Аз бих могъл да диагностицирам, а след това и да предприема лечение.

П.Н.: Разкажете накратко за Вашата дейност и Вашия кабинет.

З.М.: Адресът е Пловдив-ул.Булаир1А-офис 1А. Редът да се дойде при мен е-обаждане, запазване на час, а ако пациентът не може да се движи - уговоряме посещение. След това диагностицирам, назначавам лечение и започваме работа. Ако имате въпроси можете да се обърнете към мен на страницата в сайта ми WWW.МАДЖАРОВ-РЕХАБИЛИТАТОР.COM или просто да ми се обадите-0879 58 95 95

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Cu
    CuMo
    6 -1
    10:55, 15 окт 2014
    Не знам човека колко си е платил за "рекламата", но г-жо Кирякова, моля, пояснете какво означава "професионален бакалавър" - "нещо" завършено в университет или в колеж, защото май е второто :)
    • Си
      СИМООООО
      1 -1
      19:20, 15 окт 2014
      като не знаеш какво означава, търсиш в гугъл и така!
  • 2
    Za
    ZABOBOL
    5 0
    11:21, 15 окт 2014
    Vqrvam v tozi vid lechenie.Pone tuk v golqma stepen e validno praviloto"Primum non nocere",a ostanaloto e samo polza.I nai vajnoto-chovekat nqma da vi trovi s "prehvaleni" ilachi.
  • 3
    Ив
    Иван_1413806083
    1 0
    14:52, 20 окт 2014
    Бил съм при този "рехабилитатор", непростима грешка.Отидох при него само за масаж, дори не знаех, че се занимава с мануална терапия. По време на масажа ми каза , че съм имал блокажи и без да ме пита и запознае с ползите и вредите, реши да ме "оправи". Докато се усетя и ме "изпука" хубавичко. След 20 дни вече бях в болница с изтръпвания по всички крайници и коремната област. След направен ЯМР се оказа, че имам дискова херния на две нива и силна компресия на гръбначния мозък. Перспективи - или операция или вероятност за пълна парализа. Следваха няколко консултации с неврохирурзи. Все един и същ отговор-операция, възможно най-скоро. Не беше необходимо да търся повече консултации. От снимката дори на мен ми ставаше ясно, че при такава компресия няма друг изход. На проблемните места гръбначният мозък беше стеснен повече от наполовина. Лекарят, който ме оперира дори се учуди, че съм успял да дойда до болницата "на крака". Отделно всеки ме питаше каква травма съм преживял, за да има такива последици. Ами никаква травма не е имало, нито катастрофа! Запрян Маджаров ми причини всичко това! Не ходете при този човек, ако милеете за здравето си! Той може само да Ви осакати!
Последни новини