Бакалов се стяга да оглави МВР като титуляр

Служебният министър на финансите Румен Порожанов ще бъде назначен за министър на земеделието, но само при условие, че ГЕРБ излъчи правителство, научи ПИК.
Медията ни научи, че първите хора в ГЕРБ са оценили високо работата на Порожанов през последните два месеца и смятат, че той е експерт, който би се справил отлично със задачата да възстанови доверието на европейските институции към родното замеделие, както и след това да спомогне за отблокирането на европрограмите.
Порожанов си заслужи доверието на Бойко Борисов, по времето в което беше директор на ДФ "Земеделие".
Новата власт в лицето на правителството "Орешарски", обаче гилотинира Порожанов, без дори да се аргументира.
Порожанов е дал принципното си съгласие да поеме поста на земеделски министър, но при условие, че новите управляващи запазят настоящия директор на Фонд Земеделие Васил Грудев.
Другият служебен министър в кабинета "Близнашки", който има най-високи шансове да се задържи в изпълнителната власт, е Йордан Бакалов.
Бившият депутат от ОДС е оценяван като компромисна фигура за горещия пост, след като стана ясно, че Цветан Цветанов засега няма шансове да го заеме, въпреки че се ползва с доверието на евроатлантическите партньори на България.
Амбициозният Бакалов е споделил в най-близкото си обкръжение, че е готов за титулярния пост в МВР.

Източник: http://pik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини