Рядко растение излекувало рак за две седмици

Препарат,  приготвен от рядко срещано в Австралия растение, е унищожил до 70% злокачествени тумори, само за две седмици. Изводът е бил направен въз основа на лабораторни опити с мишки.  Лекарството EBC-46 е получено от костилките на плода Hylandia dockrillii, което расте единствено в горите на щата Куинсланд, пише  PLoS One.

Учените инжектирали препарата непосредствено в меланома на кожата на мишките, а също и в тумор на шия, глава и стомах на 300 домашни животни (кучета, котки и коне).

Пет минути по-късно участъка около меланома се оцветявал във виолетово, подобно на синина. 24 часа по-късно ставал черен, а след още два дни се покривал с коричка, която падала след две седмици. Под нея кожата била чиста без никакви следи от рак.

Според експертите препаратът включва клетъчна реакция, която спира кръвоснабдяването към тумора. След това организмът започва да възприема меланома като обикновена синина, активизират се необходимите имунни реакции и областта около тумора започва да се „защитава”.  За съжаление EBC-46 не „работи” срещу раковите клетки, които се разпространяват върху други органи (метастази), пояснява ръководителят на изследването Глен Бойл.

Според него новият препарат едва ли ще може да замени изцяло химиотерапията, но в случай на успешни изпитания върху хора, той ще може да бъде изписван на пациенти, на които тази процедура е противопоказна.

Компанията, разработила препарата, разглежда въпроса за създаването на плантации от Hylandia dockrillii.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Do
    dor
    0 0
    23:31, 26 окт 2014
    vit b15 има го в суровите ядки на кайсиите и почти никога във комбинацията от витамини в аптеките
Последни новини