Взрив разтърси завод за боеприпаси, две жени ранени

Взрив избухна в завод за производството на взривни вещества край село Горни Лом, Видинско. Две жени са тежко пострадали при експлозията. Безпилотни самолети ще огледат района, предаде репортер на БГНЕС.

Тежкият инцидент стана в 17.05 часа в бившия завод "Миджур". Към мястото незабавно бяха насочени екипи на полицията и пожарната. Уведомена е Инспекцията по труда. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГДПБЗН Николай Николов пътуват към мястото на инцидента.

По първоначални данни няма опасност за жителите на село Горни Лом. Районът на инцидента е отцепен. Създадена е необходимата организация, съвместно с Окръжната прокуратура във Видин, за провеждане на първоначални действия по разследването. По разпореждане на главния прокурор на място са изпратени следователи от Националната следствена служба.

След края на днешното заседание на МС служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов уточни, че в завода се е работило на две смени. Собствениците също са били в района в момента на взрива.

Бакалов каза, че все още не е ясно дали има жертви и колко са те. Към момента районът е отцепен. На място са разследващите органи и екипи на Бърза помощ.

Преди 15 дни във въпросната фирма е направена цялостна проверка. Констатирани са нарушения и са издадени актове. Служебният министър на вътрешните работи каза, че такова произшествие в същата фирмата се е случило и през 2010 г

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини