Обстановката в Донбас остава силно напрегната (видео)

Обстановката в Донбас е изключително напрегната и масираният артилерийски обстрел в района на летището в град Донецк продължава.
Това съобщават от щаба на самопровъзгласилата се Донецка народна република, цитирани от БНР.

Лидерът на ДНР Александър Захарченко заяви, че правителствените сили не са започнали изтеглянето си от застроените райони и фронтовата линия, както беше договорено в Минск по-рано този месец.

Регистрирани са три обстрела в района на Донецк, в населените места Спартак и Кировское, в резултат на което има нанесени щети на жилищни сгради. Местните власти съобщават, че от 3 часа сутринта в централните райони се чуват залпове и експлозии. Малко по-късно на обстрел отново е бил подложен Петровският район. Снаряд е разрушил частично жилищна сграда.

Летището в Донецк е под контрола на украинските правителствени сили.

Украинските медии съобщиха, че сепаратистите са атакували тази нощ летището с помощта на артилерия и танкове. Това е третият щурм от началото на седмицата. Последното затишие продължи не повече от два часа, твърди агенция УНИАН.

Заради непълното прилагане на примирието, сключено миналия месец, ЕС вчера реши да задържи в сила санкциите срещу банковата, нефтената и отбранителната индустрия на Русия.

Говорител на НАТО пък обяви, че по данни на алианса, в Източна Украйна все още има стотици руски войници, съобщи БНТ. Русия отрича обвиненията, че съдейства на сепаратистите в Донецка и Луганска област. От началото на боевете през април там загинаха най-малко 3200 души, а хиляди мирни жители бяха прогонени от домовете си.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини