В местния парламент отново има опозиция

Групата на ГЕРБ в Общински съвет – Първомай показа несъгласие с предложенията за продажба на земеделски земи и гласува с „въздържал се“ по три от точките на дневния ред на общинската сесия. Месеци наред единственото разногласие, което имаше между групите беше за използването на бившето нервно отделение, когато пак същата група беше „против“. Този път съветниците изразиха категорично мнение, че не може да се продава до безкрайност общинска земя. 4-мата от ГЕРБ не одобряват политиката в пакет да се продават земи на определен инвеститор пък било то и след провеждане на търг. Въпреки тяхната позиция, останалите съветници подкрепиха продажбата на десетки декари земя в местността „Пантелей, Липака“ и в землищата на селата Брягово и Искра.

Герберите се опитаха да променят и цените на такситата в Първомай. След обсъждане на минималната и максималната тарифи в комисиите, вносителят на докладната Николай Митков направи промени. Той предложи да бъдат намалени с 20 стотинки минималните цени на такситата –0,60 за дневна и 0,80 лв за нощна тарифа. Д-р Катя Попова направи второ предложение – да бъдат намалени и максималните тарифи. На въпроса на Георги Георгиев защо ОбС трябва да определя тарифите на такситата в Първомай, след като всеобщо известен е фактът, че те возят на твърда тарифа „от точка до точка“, му беше отговорено, че контролът по спазване на тяхното решение е на ДАИ. Старейшините  гласуваха с „въздържал се“  предложението на д-р Попова и то беше отхвърлено. Направените промени по никакъв начин няма да повлияят на цените на таксиметровите услуги в Първомай, тъй като максималните допустими стойности се запазват.

По останалите точки от дневния ред на сесията беше постигнато пълно единодушие.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ге
    Георги
    15 -6
    09:28, 1 окт 2014
    То хубаво, че има опозиция, но в конкретния случай беше доста комично. Първо - има непоследователност, защото досега на идентични точки "опозиционерите" от ГЕРБ си гласуваха ЗА. На някои от точките пък имаше разминаване - едни ЗА, други въздържали се. По-скоро това си беше предизборна "игра на политика". Още повече, че не беше и мотивирана и защитена с някакви аргументи. Не се прави така, колеги!
    • _1
      _1412152313
      13 -5
      11:33, 1 окт 2014
      Не е лошо тези, които слагат минусчета по инерция да се обосноват защо го правят. В какво не съм прав? Бяха ли свидетели? Или просто защото коментарът ми е в ущърб на ГЕРБ?
  • 2
    Н,
    Н,Китков
    19 -8
    11:45, 1 окт 2014
    Че то тези комедианти някой бръсне ли ги за опозиция.Тези са велики само в собствените си очи и глави. Просто им замириса на власт и отново надуха перките. Сега пак под ръководството на ароматни каки и тикви ще правят опити да сменят местна власт и местни величия и после пак ще си седнат на задниците. Смешници да ги web@!
  • 3
    12
    123
    8 -6
    12:50, 1 окт 2014
    да се оповести на кого се продава земята???? пак на турци китайци на кого???? и разните там рози маргаритки и гербери да се опаричат
    • 42
      4270
      3 -1
      20:00, 2 окт 2014
      Абдал ,Емо Манолов и Пещерска ти купуват земята и хамуджите, а я продават Ангата и Дечо. А тия много "опозиционно" гласували "Въздържал се" щото до тях недостига .Ако са против както трябва да е една опозиция ,ептем няма да ги огрее за това само "Въздържали се " демек "Сетете се и за нас"
  • 4
    Ба
    бат, Теню
    16 -4
    15:46, 1 окт 2014
    А как умно гледат сякаш разбират за какво иде реч!Наистина смешници необразовани и лакоми за пари.
  • 5
    Де
    Дедо поп
    6 -2
    23:38, 1 окт 2014
    Чеда мои,идете и гласувайте, но не забравяйте- С КРЪСТА. Поставяйте го върху цялата бюлетина оти тия сите пак идват от ПЪКЛОТО и ще дерат по две кожи- за ток,за вода....
    • Лу
      лукавий
      0 -1
      21:35, 2 окт 2014
      Дедо попе, не мои со кротце и со благо веке требува и кйотек..
  • 6
    12
    123
    3 -3
    09:19, 2 окт 2014
    Дедо поп е абсолютно прав!
  • 7
    Аб
    АБВ
    1 -3
    15:00, 2 окт 2014
    Ааа, що да не се продава земя, бе? Че то за двадесет и кусур години вие и други некадърници като вас продадоха цалата държава сега се циганите за некви си дребни декари.
Последни новини