Ердинч Хайрула и Салиха Емин се срещнаха с превозвачи от региона

Кандидатите за народни представители от ДПС за 9 МИР-Кърджали Ердинч Хайрула и Салиха Емин се срещнаха с регионални организации от транспортния сектор. На срещата бяха дискутирани мнения и препоръки от страна на превозвачите, за чието разрешаване кандидатите от Движението поеха ангажимент да работят в следващия парламент. На нея присъстваха още председателят на ДПС-Кърджали Мухарем Мухарем и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Eрдинч Хайрула и Салиха Емин представиха основни акценти от управленската програма на ДПС. Представителите на бранша изразиха задоволство от познаването на реалните им проблемите и ясната визия на ДПС за разрешаването им.

„Бъдете сигурни, че ДПС ще продължава да отстоява докрай интересите на превозвачите от региона. Убеден съм, че законовите проекти, които ще внесем за гласуване в 43-ото Народно събрание, ще бъдат свързани с непрекъснатото развитие на този бранш“, обеща Ердинч Хайрула. Депутатът от 42-ото Народно събрание изтъкна, че самият той е участвал активно в приемането на ключови промени в Закона за автомобилните превози, като отмяната на изискването за касов апарат при градските и междуселищните превози в автобусите. „С приетите промени в Закона разрешихме проблем, който щеше да създаде сериозни неприятности и на шофьорите, и на пътниците при използването на билети. Също така удължихме лиценза за транспортни превози от 5 на 10 години с цел намаляване на административната тежест за превозвачите и откриване на нови възможности за по-модерно и по-качествено обслужване на пътниците“, посочи кандидат-депутатът.   

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Къ
    кърджалиец
    0 0
    09:38, 20 сеп 2014
    А бе кого лъжете. 25 години какво остоихте нишо освен началниците да си напилнят джобовете си.
    Ништо няма да се промени бъдете сигорни върха на ДПС е съвсем друга страна. Те не позволяват да се говори свободно Тодор Живков беше по толерантен.
    Все пак са техни възпитаници.
Последни новини