"Ислямска държава" разпространи видео с отвлечен британски журналист

Джихадистите от "Ислямска държава" разпространиха днес видео с британския журналист Джон Кантли, отвлечен при пристигането си в Сирия през ноември 2012 г.

Във видеото, разпространено в YouTube, журналистът, работил за The Sunday Times, The Sun and The Sunday Telegraph, е сниман сам в тъмна стая, облечен в оранжеви дрехи.

"Затворник съм - не мога да отрека, но бях изоставен от моето правителство и съдбата ми е в ръцете на "Ислямска държава". Нямам какво да губя", казва в записа Кантли.

45-годишният британски журналист заявява, че в поредица от видеоклипове ще се опита да разкрие "манипулациите" на западните медии и да покаже истината за "Ислямска държава".

Миналата седмица джихадистите разпространиха в интернет видеоклип, на който се вижда обезглавяването на британеца Дейвид Хейнс. Групировката вече екзекутира двама журналисти от САЩ - Джеймс Фоли и Стивън Сотлоф.

 "Ислямската държава" вече разпространи видео, в което предупреждава, че бойците й очакват да влязат в сражения с американските войници, които бъдат изпратени в Ирак.

От 8 август до днес американските ВВС са извършили 167 удара срещу джихадистите в Ирак. Президентът Барак Обама потвърди, че въздушните удари ще продължат, но САЩ няма да изпращат сухопътни сили в Ирак за борба срещу "Ислямска държава".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини