Белград чака от София документацията за Цветан Василев

Сърбия очаква от България документация за екстрадирането на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.

Това се посочва в официална позиция на Министерството на правосъдието на Сърбия, изпратена до българските журналисти, които следят казуса в Белград, съобщи БТА.

Вчера сутринта банкерът, който бе обявен за издирване от Интерпол, се предаде на сръбските власти. От съда в Белград обясниха, че паспортът на Василев е отнет и той не може да напуска Сърбия. Той е с наложена мярка "подписка", като трябва всеки ден да се подписва в най-близкото полицейско управление и да пребивава на определен адрес.

В позицията на сръбското правосъдно министерство се посочва още, че едва след пристигането на документите от София, Висшият съд на Белград ще вземе решение относно изпълнението на условията за неговото екстрадиране.

Юристи обясниха, че престъплението, за което банкерът е обвинен в България, е с по-голяма тежест на наказанието в Сърбия.

Българските власти коментираха, че ще изпратят необходимата документация в максимално кратки срокове. Наблюдаващият прокурор по делото за КТБ Иван Гешев заяви, че процедурата може да отнеме от 18 до 40 дни.

Според неофициална информация на БНР, документите ще бъдат изпратени чрез дипломатическа поща до сръбските власти до ден-два.

Майката на банкера: Няма да им простя и на оня свят

85-годишната майка на Цветан Василев - Тотка е разтревожена за сина си, но бе категорична, че той е невинен и е жертва на борби за власт, съобщи Нова телевизия.

Възрастната жена признава, че не е виждала сина си от началото на май.

 "Не е лош синът ми. Синът ми е обичан. Той гладен няма да остане знае четири езика и е бил навсякъде с медали. Не трябваше това да стане. Няма да им простя и на оня свят, дето го събориха", заяви Тотка Василева

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини