Calvin Klein, пролет-лято 2015. Eдна семпла изчистеност (видео)

Сред многото вдъхновения, които видяхме до момента от ревютата в Седмица на модата в Ню Йорк, новата колекция на Calvin Klein за пролет-лято 2015 откроява най-силно придържане към една тенденция.

Подобно на много от най-известните художници, и креативният директор на модната къща, Франциско Коста, очевидно преминава през период, решен изцяло в синя цветна палитра.

От общо 31 силуета, съставящи колекцията, 21 са решени единствено и само в различни нюанси на морския цвят.

Рязко контрастиращи на предложенията на Calvin Klein за есен-зима 2014, от които помним силно присъствие на мохер и меки материи, тук виждаме една семпла изчистеност.

Спортната и класическа линия е сред основните белези в традиционния почерк на модната къща. Играта с материите е превърната в модерна стратегия, демонстрираща права рокля без ръкави с ефектен метод на наслагване.

Вискозата, като основна материя, обхваща както полите, така и роклите. Минималистичното вдъхновение при якетата и връхните дрехи е силно изразено в дизайна, а комбинирането им с феерични предложения създава усещане за контраст и своеобразно „прибиране“ на силуета.

Високите обувки от миналата година са заместени в пролет-лято 2015 от значително по-изчистени модели.

Геометричните форми в колекцията на Calvin Klein за пролет-лято 2015 са подчертани с контрастно цветово комбиниране с беж и кафяви нюанси.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини