Българският кандидат за Оскар на кино тази седмица

Романтичната драма ”Българска рапсодия", която е българският кандидат за номинациите за "Оскар" за чуждоезичен филм, ще може да бъде гледана ексклузивно в “Евро Синема” в София от 19 до 25 септември.

Зрителите извън столицата ще могат да видят филма от 24 октомври, когато той ще се завърти в кината в цялата страна.



Лентата на режисьора Иван Ничев разказва за любовен триъгълник на фона на надвисналата над България нацистка заплаха. Лятото на 1943 г. Евреите в пределите на Велика България, са задължени да спазват законите на германския Райх. Двама младежи Мони и Жожо срещат Шели (17г.) и приятелството им се изправя пред изпитание, защото и двамата се влюбват в красивото момиче, докато навън бушува война.

България ще трябва да изпълни заповедта на хитлеристите за депортиране на  евреите. Товарните влакове с 11 343 евреи от Македония и Тракия кръстосват България. В съдбите на тримата младежи се отразява живота на балканските евреи по време на Втората световна война, белязан от болката и ужаса на това време.

В главните роли ще видим Кристиян Макаров, Анжела Недялкова, Стефан Попов, Татяна Лолова, Васил Михайлов, Мони Мошонов, Димитър Рачков, Георги Мамалев.




Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини