14 кандидат-депутати се подложиха на тест за интелигентност

14 кандидат-депутати от една партия са приели предизвикателството на МЕНСА и са се подложили на теста за интелигентност на организацията. 

Председателят на МЕНСА България Христо Радков обясни пред ТВ7, че средният им резултат е 135, което е добре.
По думите му имената и резултатите на кандидат-депутатите ще бъдат публикувани на сайта на организацията, но сега отказа подробности.  "По-важното е не колко точки са събрали, а какъв процент от населението има по-нисък от техния резултат, именно това е точният измерител", добави Радков.

Той обясни, че за българските депутати 75% от хората да имат по-нисък от техният резултат, е добър показател.

В началото на август от МЕНСА България предложиха на партиите и коалициите да пратят желаещите от своите  листи да се подложат на тест за интелигентност. Тогава обясниха, че това е вътрешен тест, не  публичен, а целта е да преценят кой за каква сфера е подходящ и съответно да преподредят листите си.

От МЕНСА се ангажираха да проведат теста без такса или да възстановят таксата, ако вече е платена. Малко след поканата от организацията обаче се оплакаха, че никоя партия не се е отзовала.

Смята се, че в световен мащаб IQ тестът може да бъде издържан от 2% от населението. В България в клуба членуват около 2000 души, но издържалите теста са повече. Най-голям процент от тях са от IT сектора.

Тестът се състои от 45 въпроса, на които трябва да се отговори за 30 минути.

Човек със средна интелигентност може да го реши за един час без проблем.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини