С маратон "Съединение" започват състезанията за лекоатлети - ветерани

Четирима първомайски атлети ще пробягат разстоянието от град Съединение до Пловдив на 39 традиционен международен мемориален маратон, посветен на Деня на Съединението. При мъжете до 40 години ще се състезават Божидар Вергов и Бойчо Стайков. В трета възрастова група – от 49 до 55 години ще бяга Румен Зидаров, който за пръв път се състезава на такава дистанция. А инж. Митко Митев ще покаже бързина при ветераните над 60 години. Стартът е в град Съединение. Маратонът се движи по маршрута, извървян преди 129 години от Чардафон Велики и неговата чета от село Голямо Конаре (днес град Съединение) до конака, в който е арестуван Гавраил Кръстевич -губернатор на Източна Румелия.

Спортният септември ще продължи и в края на месеца. Тогава Иван Иванов, Митко Митев и Петър Панайотов ще вземат участие в лекоатлетическата балканиада. Тя ще се проведе между 18- 21 септември в столицата на Румъния – Букурещ. Всеки от тях ще премери сили в коронните си дисциплини.

За сега тримата пътуват на собствени разноски. Вече са платили таксите си за участие, но продължават да търсят спонсори, които да поемат част от разходите по престоя им в Букурещ.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Км
    Кмета
    2 0
    14:57, 2 сеп 2014
    Бойчо Стайков е Легенда!
    • Го
      госпожата
      0 0
      16:35, 4 сеп 2014
      Извинявам се, но селото е Голямо Конаре(днес град Съединение)!

      "Маратонът се движи по маршрута, извървян преди 129 години от Чардафон Велики и неговата чета от село Куртово Конаре (днес град Съединение) до конака, в който е арестуван Гавраил Кръстевич -губернатор на Източна Румелия."

      Извинявам се, но селото е Голямо Конаре(днес град Съединение)!
    • Pa
      parv_net
      0 0
      17:33, 4 сеп 2014
      Аз се извинявам за допуснатата грешка.
Последни новини