Разкриват нова група в забавачката в Караджалово

Да се разкрие още една целодневна група във филиала на ОДЗ „8 март“ в село Караджалово решиха съветниците на вчерашната редовна сесия. Предложението беше направено от заместник-кметът Юлиян Димитров. По списък децата са 22, между 3 и 4 години и родителите им, чрез депозирана подписка, гарантират заплащането на ежедневната такса. За

да отговорим на възникналата обществена потребност – каза зам.- кметът- е необходимо Решение на Общински съвет град Първомай за разкриване на целодневната група и 23000 лв. От тях  за фонд работна заплата и осигуровки на персонала са необходими 10200 лв., а за оборудване и издръжка - 12800 лв.

Доволна от решението остана и кметицата на селото Марияна Колева. Не знам кого ще назначат за учител в групата – сподели тя - това е решение на Нели Чепишева и нямам претенции, но много се надявам лелките да са жени от селото.

Сесията мина без сътресения. Една допълнителна точка в дневния ред внесе кметът Папазов. По нея беше променена собствеността върху имот в близост до мандра „Шипка 99“, за да може да бъде използван за метан станция и собствениците на фирмата да кандидатстват за финансиране.

Както се очакваше местните парламентаристи приеха единодушно отчетите за изпълненията на решенията им и информацията за бюджета през първите 6 месеца.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини