10 съвета как да показвате самочувствие чрез езика на тялото

Езикът на тялото е код за общуване, който често е не по-малко важен от това, което изразяваме с езика си. Той буквално може да разкрие някои черти от нашия характер, както и да ни представи в по-добра светлина пред определени хора. За това и askmen.com ни представя десет съвета, с които можем да покажем самоувереност чрез езика на тялото.

10. Ако искате да покажете увереност в себе си по време на общуване е много важно да не държите ръцете си в джобовете. Ръцете в джобовете са признак за това, че се чувстваме некомфортно или неуверени в себе си. Когато сме нервни ние често сме склонни да се опитваме да скрием ръцете си някъде. За това в такива ситуации е най-добре да не ги прибирате в своите джобове, а по-скоро да ги поставите на бедрата си, което е много по-добър сигнал към човека, с когото комуникирате.

9. Когато сте изнервени е добре да не го показвате с жестове. В такива случаи вашите ръце могат да са ви голям враг. Старайте се да ги поддържате спокойни и на едно място, овладявайки евентуално тяхно треперене или посягане към лицето. Човек може да говори с ръцете си, но в изнервени ситуации трябва да се въздържа от ръкомахане или жестомимика. Ако сте седнал е важно да овладеете и евентуални вибрации от вашите крака.

8. Поддържането на изправен поглед е нещо, говорещо много за вашето самочувствие. Когато ходите пеша често по рефлекс гледате към своята крачка. Това обаче често се чете от другите хора като нежелание за общуване и избягване на визуален контакт. За това е важно да държите главата горе и погледа напред, вдъхвайки спокойствие у останалите хора.

7. Изправената поза винаги говори за голяма увереност. Когато комуникирате с някого се старайте да избутате раменете си леко назад. Това ви придава сериозна поза и предизвиква респект у вашия събеседник. Макар и да не е толкова лесно, колкото звучи, това действие може да промени цялостната представа за самите вас.

6. Походката е много важен признак за това как другите ви възприемат. Когато ходите се старайте да правите широки и уверени крачки, което показва целеустременост и самочувствие за това, което правите.

5. Ръкостискането е много важно при започването на делови взаимоотношения. Когато подавате ръка на някого го правете самоуверено и с изправена длан. Стиснете неговата ръка уверено, но разбира се без да прекалявате. Просто покажете, че сте уверен във вашите взаимоотношения. Ако вече познавате човека може да поставите свободната си ръка върху неговия лакът, с което ще му покажете топлота и доверие.

4. Поддръжката на външния ви вид е основен компонент. Вида на косата, състоянието на кожата и миризмата могат да повлияят на хората до вас. За това преди важна среща е добре да си обръщате внимание. Експериментирайте с различни продукти, преди да намерите тези, които работят най-добре за вас.

3. Увереният човек не се страхува да се усмихва по всяко време. Така той показва, че няма от какво да се притеснява. Ако се усмихнете на случаен човек на улицата е много вероятно той да ви отвърне. Хубавата усмивка кара хората да гледат със симпатия към вас.

2. Кръстосването на ръцете е символ на нервност или студенина. Това е защитна поза, показваща притеснение от нещо или дистанцираност. Често се ползва от охранители в клубовете, които искат да вдъхнат леден респект към своята личност. Ако искате да карате хората да гледат към вас с топлина и симпатия, опитайте се да не си кръстосвате ръцете.

1. Хората вече много рядко се потупват по рамото, но това всъщност е нещо, което може да накара близки до вас хора да се почувстват спокойни. Така вие вдъхвате в личностите до вас самоувереност и спокойствие. В напрегнати за тях ситуации това определено може да се отрази добре на тяхното психическо състояние.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини