ДПС Кърджали чества Рамазан Байрам

По традиция от 20 години кметовете на ДПС от областта, както и партийният актив, се събират в третия ден от свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Тази година домакин на празника бе общинското ръководство на ДПС в Кърджали.

Събитието се проведе в местния ресторант „Ардастрой” и бе уважено от генералният консул на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, народните представители от кърджалийския многомандатен район инж. Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед,

евродепутата Неджми Али, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед, зам.-областният управител Муса Юсуф. Дойдоха и областният лидер на ДПС представители на неправителствени организации.

Присъстваха още областният председател на Младежкото ДПС Байрам Байрам, бившият депутат във Великото Народно Събрание Нуредин Мехмед, председателят на фондация „Политически репресирани” от областта Халил Расим.

Гостите бяха посрещнати от председателя на общинския съвет на ДПС в Кърджали и зам.-кмет на общината Мухарем Мухарем.

 „За нас е изключителна чест да бъдем домакини на такива събития”, каза в приветствието си Мухарем Мухарем. От името на общината и общинския съвет на Движението в Кърджали той поздрави присъстващите със свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

В своето празнично приветствие генералният консул на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи наблегна на единството и сплотеността. „Байрамът ни събира на едно място. Надявам се тази картина, която виждам тук да продължи и в бъдеще. Силата произлиза от единството и сплотеността”, заяви Джебеджи. Той уточни, че в края на август мисията му в България свършва и изказа искрените си благодарности за приятелските отношения. „Родопите и Лудогорието за всички турски дипломати за винаги ще останат като специални места в сърцата и душите им”, заяви Джебеджи  и пожела приятелството между Турция и България да се развива във всяка сфера на живота.

Депутатът Мустафа Ахмед пожела да има мир по света, а семейството на ДПС винаги да е пълно с берекет.

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед заяви, че Рамазан Байрам е празник, който обединява хората, и ги кара да са по-близки до Всевишния.

На срещата бе отслужена дуа (молитва) за здраве, берекет и добри пожелания от районния мюфтия Бейхан Мехмед.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини