"Евридика" представи български фолклор на международен фестивал

Танцов състав -„Евридика“ - Първомай представи България на международен фолклорен фестивал. Танцът „Розобер“ излезе извън пределите на родината, за да разкаже историята за красивата българска роза и красивата българка в меката на европейската култура – Виена.

Със стъпките на митрино хоро, копаница, ръченица те предадоха посланието за очарованието на българските ритми и движения на гостите на събитието, дошли в прекрасния парк. Фестивалът във Виена беше бойно сценично кръщение за част от танцуващите момичета, но всички излязоха със самочувствие и усмивка на подиума и разтърсиха земята и сърцата на публиката.

Момичетата на Ваня Димитрова посетиха и бяха очаровани от 3 от най- красивите европейски столици - Будапеща, Братислава и Виена.  Срещнаха нови приятели от други български състави – „Елика“ и „Станимака“. Незабравим ще остане купонът с гърците и италианците, с които взаимно разучаваха наши и чужди стъпки. Не пропуснаха да покажат на съседите ни колко добре са овладели сиртаки, което предизвика всеобщо въодушевление.

Изборът в свободното си време да разнасяш българската култура по света е достоен за уважение, особено когато го правиш за своя сметка – споделиха някои от танцьорите и техните придружители. Евридиките се завърнаха изпълнени с емоции от срещата с други и по- различни култури, заредени с прекрасни спомени, но убедени, че българското си е най- добро, особено когато се отнася до националната ни кухня.

Спонсори на рекламните материали и отличителните знаци на клуба са Атанаска Велчева, "Витал транс", "Витал","Булконс" и "Офисите".

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини