Първомайското БСП ще подкрепи Корнелия Нинова

Делегатите на предстоящия конгрес на БСП от първомайска община ще подкрепят кандидатурата на Корнелия Нинова за председател на Партията. Това е решено на разширено заседание на Общинския съвет на социалистите и председателите на партийните организации от Първомайска община. На него беше направен анализ на политическата обстановка в страната и проведените евроизбори.

Освен на Корнелия Нинова са били  обсъждани и кандидатурите на Драгомир Стойнев, за когото делегатите биха гласували ако Нинова се оттегли от надпреварата или не достигне балотаж. Мая Манолова очевидно вече не се ползва с подкрепата на местния си фен клуб и според местните социалисти не е подходящ кандидат за лидер на червените.  Третият вариант, продиктуван най- вероятно от пловдивски шовинизъм, е за Георги Гергов.

Първомайската  партийна структура ще бъде представена от народния представител Петър Мутафчиев, Николай Митков, Светозар Славчев, Делян Караславов и Ани Николова. Конгресът ще се проведе на 27 юли и най- важното решение ще бъде изборът на нов лидер.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини