Студенти-дизайнери правят експозиции в Смолянския музей

За втора поредна година студенти от катедра „Рекламен дизайн“ към Националната художествена академия, заедно с екип от преподаватели ще имат лятна практика в РИМ „Стою Шишков“ – Смолян. По специално изработена методологична програма те ще създават идейни проекти за експозиционен дизайн на временни мобилни изложби.

Студентите, разделени на групи ще подготвят проекти за фотодокументални пана по следните теми: „Наградната система на България“, „Нумизматична колекция“ (монетно съкровище от с.Баните) и „Багри от Родопите“. Към всяка интериорна експозиция се предвижда в заданието да се разработи и външна рекламна пластика, която да указва и информира за съответното музейно събитие. Текстовете и информацията са подготвени от музейни специалисти от информационната база-данни на музея, а студентите сами ще правят снимки в експозиционните зали на значими експонати.

На 29 юни от 11.00. часа до 12.00 часа в зала „Обреден реквизит“ на музея студентите ще направят презентации на проектите, с което ще приключи практиката, а изготвените проекти ще бъдат предоставени на музея и заведени в Научния му архив.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини