Художник на комикси изгори всичките си творения, остави бележка и мистериозно изчезна

30-годишен пловдивчанин изчезна преди пет дни и няма вест от него. В четвъртък Стефан Маринов напуснал павилиона за вестници, в който работел, заключил го и оттогава следите му се губят, съобщи вестник "Марица".

На следващия ден майка му Митра открила в кабинката портфейла му заедно с личните му документи и бележка, на която той бил написал с разкривен почерк „Кажете на началника, че аз напускам тази работа”.

След това първите пет думи ги е зачертал. „Сърцето ми на майка ми казва, че е жив. Дано не ме лъже”, казва Митра. Тя, съпругът й Марин и братът близнак на Стефан - Веселин в петък целият ден обикаляли Гребната база и поречието на Марица, тъй като това били любимите места на изчезналия мъж. „Ходеше там да рисува. Стоеше с часове там, без значение какъв сезон е”, разказва майка му.

Стефан и брат му се родили недоносени, още в първите дни след раждането лекарите установили, че има лека пареза. В последствия тя засегнала слуха му и той недочувал. Ходел обаче със слухов апарат и така можел да комуникира свободно с хората. Стефан завършил Художествената гимназия, а след това и сценография в Академията за музикално и танцово изкуство. Рисувал добре, но не успял да си намери работа в която да използва таланта си.

Въпреки, че имал ТЕЛК, Стефан не получава инвалидна пенсия. „Много ни е трудно и това се отразява на психиката и самочувствието на момчетата”, казва майката. Друг проблем, който притеснявал Стефан, бил ръстът му. Той е висок 162 сантиметра. Миналата година, за да помогне на семейството си художникът започнал да работи по една от социалните програми на министерството и бил назначен за 6 месеца в „Паркове и градини”.

„За съжаление тази работа буквално го съсипа. Някои от работниците непрекъснато са му се подигравали, възползвали са се от неговата наивност. А той е изключително чувствително момче”, твърди майка му.

Според нея Стефан е изключително лабилен и лесно манипулируем. Няколко пъти споделял, че мисли за самоубийство. Твърдял, че животът му е абсолютно безмислен. Допитвал се и до екстрасенси за бъдещето си. От ясновидната Данка Радкова разбрал, че пътят му е на Изток. Той обичал да рисува японски мотиви, а любимият му жанр бил комиксът. Два дни преди да изчезне обаче Стефан изгорил почти всичко, което бил сътворил последните години. Изтрил най хубавите си рисунки и от паметтта на компютъра.

Напоследък младият мъж започнал да се терзае заради неща, които правил като бил малчуган. Казвал, че на душата му тежи голям грях, тъй като, когато бил във втори клас, задигнал голяма сума от къщи и макар после да я върнал, мислел, че това е най-големият му грях. Изпратил и такса за участие в националния конкурс за комикси на "Дъга", но от банката се обадили, че е подал грешен код. "Това сякаш окончателно го срина" каза Митра.

Макар, че през последните месеци Стефан доста се бил дистанцирал от приятелите си, те активно са се включили в неговото издирване. За съжаление обаче на този етап от него няма ни вест, ни кост. В полицията са получени няколко сигнала, но когато полицаите ги проверили , че оказало че хората го бъркат с брат му.

От Областната дирекция молят гражданите, които имат данни за младия мъж, да се обърнат към най- близкото районно управление.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини