Шофьорът, прегазил Паоло, е в болница, охраняват го

Шофьорът на джипа, прегазил 4-годишния Паоло в центъра на Стара Затора, е приет в неврохирургията на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".
Георги Сапунджиев блъсна момченцето на пешеходна зона, докато карало колело, около 19 ч. вчера. Свидетели на трагедията са станали родителите, близначката му Анджела и десетки хора.

Сапунджиев пристигнал в болницата около 22.10 ч., предаде Дарик. Оплаквал се от повръщане и обяснил, че е бил бит. Той е настанен за двудневно лечение по клинична пътека. По информация на болницата травмата не е животозастрашаваща.

Пред стаята му е поставена охрана.

"След инцидента граждани са го ударили с камък в главата", уточни за БТА източник от прокуратурата.

По думите на очевидци близки на детето минути след инцидента са удряли Сапунджиев, който бил прибран в патрулката и отведен.

От снощи Сапунджиев е с мярка за задържане за 24 часа. Тя бе потвърдена и днес от Окръжната прокуратура в Стара Загора.
От там обявиха, че очакват повдигане на обвинение, за да я удължат за 72 часа.

Обвинението ще бъде по член. 343 от Наказателния кодекс - при управление на моторно превозно средство е нарушил закона за движение по пътищата и е причинил смърт.
Предвиденото наказание е от 2 до 6 години лишаване от свобода.

Пробите за алкохол и употреба на наркотични вещества на мъжа са отрицателни.

Сапунджиев има бизнес със строителни материали, състезател е по стрелба с лък, баща е на две деца. Едното от тях учи в същото училище, близо до което стана трагедията. Сапунджиев трябвало да прибере детето си след учебните занятия.

Днес хиляди покриха със свещи и цветя мястото в центъра на Стара Загора, където бе прегазено 4-годишното детенце.
Знамената на община Стара Загора днес са спуснати на половина.

Кметът Живко Тодоров обеща, че участъкът от улицата, на която стана трагедията - „Кольо Ганчев", от ул. „Генерал Гурко" до булевард „Цар Симеон Велики", ще бъде затворена за движение.

„Забраната важи и в този момент, но заради безотговорност и ниска култура от страна на шофьорите забраната се пренебрегва. Веднага ще поставим бетонни кашпи, които да ограничават преминаването на автомобили", обясни градоначалникът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини