Ахмед Башев: ДПС е партията на изпълнените обещания

„ДПС е партията на изпълнените обещания. Ние не лъжем. Всичко онова, което можем да  свършим, го вършим добре”. Това каза в Бял извор, община Ардино народният представител от ДПС Ахмед Башев на проведения традиционен възпоменателен митинг-мевлид в памет на Кязим Ибрахим Паша, убит през 1972 г. по време на един от етапите на т.нар. Възродителен процес в Кърджалийско. 

На митинга бяха представени кандидатите за членове на Европейския парламент от листата на ДПС -  Елисавета Кехайова и Севим Мусак. На трибуната бяха още депутатът от Кърджалийския многомандатен район инж. Ердинч Хайрула, председателите на Областните съвети на ДПС в Кърджали и Смолян - Бахри Юмер и Салих Аршински, кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на репресираните в областта Халил Расим, областният лидер на Младежкото ДПС Байрам Байрам. Тук бе и синът на покойния Кязим Паша – Ибрахим Кязимоглу от Бурса.

Зам.-районният мюфтия Ерхан Реджеб отправи кратка молитва в памет на загиналия по времето на „Възродителния процес” Кязим Паша, както и на жертвите от тежкия инцидент във въгледобивната  мина в  турския град Сома, при който загинаха стотици миньори.

„Все още ни смятат за втора категория хора, но ние сме нормални, знаещи и можещи, доказали, че можем да управляваме. Ние няма да предстанем да искаме, защото това е нашата родина. Ние ще искаме и още, и още дотогава, докато действително не станем равноправни граждани на тази държава”, заяви Ахмед Башев. Той допълни, че е време вече до Иван в армията да застане и Мехмед, до Иван в ДАНС да застане и Ахмед. „Това е нашата политика. Ние така разбираме демокрацията в България. Тя е такава в много европейски страни. Ние искаме такава да бъде и  при нас. За това е важно как ще гласуваме на 25 май”, подчерта Башев. От името на председателя на ДПС Лютви Местан и на почетния председател Ахмед Доган той призова симпатизантите и членовете на ДПС на 25 май да подкрепят отново кандидатите  за членове на Европейския парламент от листата на Движението, както са го правили досега.

 „Днес с гордост заставам пред вас, знаейки, че тръгнахме по пътя на обещанието и тяхното изпълнение. През последните четири години инвестициите в 7-те общини на областта от бившето правителство бяха 0 лева, а в момента започнатите проекти само от държавния бюджет без евро фондовете са над 70 млн. лева”, обърна се към множеството депутатът инж. Ердинч Хайрула. Той заяви, че продължаването на тези инвестиции минава през урната на 25 май, тъй като, това ще бъде много важен ден за нас, за ДПС, като партия, която подкрепя сегашното правителство.

Кандидатът за евродепутат Елисавета Кехайова изрази своята човешка съпричастност и солидарност към трагичните събития през далечната 1972 г. по време на един от етапите на т.нар. Възродителен процес в Кърджалийско. „Това са събития, които не трябва да ги забравяме, а да ги помним, за да може ние, хората на днешна България ,никога да не позволяваме да бъдат повторени. От нас зависи това нещо

никога да не се случва, и никога вече да не се правят възпоменателни митинги за хора, които отстояват права и свободи, защитават семействата, имената и себе си”, заяви Елисавета Кехайова.

„ДПС е единствената партия, която работи и за младите, така, както работи и за всички останали. Тя е партия, която инвестира в тези млади хора, за да могат да ни защитават и да работим за едно по-добро бъдеще”, каза кандидатът за евродепутат Севим Мусак. Деветата в листата на ДПС се поклони пред множеството, заявявайки, че за нея е чест да бъде тук сред тях. „Вие сте един народ, който е отстоявал името си, позицията си и вярата си”, добави Мусак.

В приветствието си областният лидер на ДПС в Смолян Салих Аршински отбеляза, че тук в Родопите т.нар. „Възродителен процес” не е бил един път, а седем пъти с изстраданото планинско население се е правело експерименти.

Кметът на Ардино Ресми Мурад заяви, че  всички одобрени проекти  са били  отменени от предишното правителство само за това, че в община Ардино живеят хора от малцинствата, а кметът принадлежи на ДПС. Днес една година след последните парламентарни избори имаме щастието да рестартираме всичко това, което ни беше спряно”, подчерта Ресми Мурад и призова симпатизантите и членовете на ДПС на 25 май да гласуват с номер 29 в интегралната бюлетина, за да пренесат във времето, тази благоприятна атмосфера, която е създадена от сегашното правителство.

Кандидат- евродепутатите от ДПС и гостите поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на Кязим Паша.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини